Μεγάλες ζημιές και πολλά προβλήματα προκάλεσε η “Βικτώρια” (video)

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Βικτώρια», όπου επηρεάζει με έντονα φαινόμενα από την αρχή της ημέρας κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων. Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά καθώς και στην Αττική.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, καταγράφονται στον παρακάτω Πίνακα:

Μεγάλες ζημιές και πολλά προβλήματα προκάλεσε η “Βικτώρια” (video)

Κέρκυρα

Οι ισχυροί άνεμοι στην Κέρκυρα, έφτασαν τα 9 μποφόρ και θεόρατα κύματα, υψώθηκαν στην παραλία. Η καταρρακτώδης βροχή, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Η πυροσβεστική δέχτηκε 160 κλήσεις για να απομακρύνει δέντρα και κλαδιά από δρόμους, αλλά και για να αντλήσει νερά από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Σώος εντοπίστηκε σε χαράδρα ένας σαραντάχρονος άνδρας, όταν τον άκουσαν να φωνάζει κάτοικοι από την Άνω Κορακιάνα. Οι διασώστες έσπευσαν στην απόκρημνη περιοχή για να τον απεγκλωβίσουν.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα σχολεία της Κέρκυρας και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Σήμερα όλα τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας .

Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία έπληξε για τρίτη φορά φέτος την Κεφαλονιά. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κομμάτια βράχων πέρασαν μέσα από τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους. Στην Αγία Ευθυμία, αυλές σπιτιών πλημμύρισαν και τόνοι από μπάζα έκλεισαν τους δρόμους.

Χανιά

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία των Χανίων, αύριο Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες. Σε σύσκεψη  κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να μην λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη οι σχολικές μονάδες του Νομού Χανίων.

Ηράκλειο

Στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου, μαθητές Λυκείου έδειξαν την επινοητικότητά τους, όταν έφτιαξαν «γέφυρα» με καρέκλες για να βγουν από το πλημμυρισμένο σχολείο.

Η έντονη χαλαζόπτωση πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης και προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ελιές και καλλιέργειες.

Αττική

Η κακοκαιρία “Βικτώρια”, τα ξημερώματα σάρωσε και το λεκανοπέδιο της Αττικής. Η πυροσβεστική δέχθηκε νωρίς το πρωί 22 κλήσεις χωρίς να παρατηρηθούν σοβαρά προβλήματα.

Η βροχή προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα σε όλο το λεκανοπέδιο. Προβλήματα λειτουργίας παρουσιάστηκαν σήμερα το απόγευμα στη λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1225 (Αεροδρόμιο – Πειραιάς) ακινητοποιήθηκε στο Κορωπί λόγω διακοπής της γραμμής επαφής της ηλεκτροδότησης.Παράλληλα, έγινε μονοδρόμηση γραμμής και κατάργηση των δύο τελευταίων δρομολογίων στο τμήμα Λιόσια – Κορωπί.

Η «Βικτώρια» δίνει στην Αττική μεγάλα ύψη βροχής, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω Χάρτη. Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις περίπου τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, να καταγράφονται στην περιοχή του Παπάγου, με 70 mm βροχής.

Μεγάλες ζημιές και πολλά προβλήματα προκάλεσε η “Βικτώρια” (video)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η πυροσβεστική και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς παραμένουν σε ετοιμότητα σε όλη τη χώρα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Πέμπτη

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος