Με τα μάτια στραμμένα στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου

Η πορεία της Ελλάδας μετά από το πρόγραμμα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων ζητημάτων, στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ατζέντα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στο Eurogroup θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν τους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Ιταλία.

Η οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά, με την ανάπτυξη να έχει επανέλθει, και την απασχόληση και τις αμοιβές εργασίας να αυξάνονται, ανέφερε στη Βουλή, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους.

Σημείωσε πως η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού είναι βελτιωμένη κατά 1,1 δισ. ευρώ το 9μηνο σε σχέση με πέρσι.

Επισήμανε ωστόσο, ότι απαιτεί προσοχή ο χαμηλός πληθωρισμός και η αύξηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος. Θέλουμε να επιταχύνουμε τη μείωση των κόκκινων δάνειων τόνισε.

Η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση του τραπεζικού κλάδου, ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Εκρηκτική αύξηση σημείωσαν τον Σεπτέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος. Στα χρέη προστέθηκαν άλλα 1,4 δισ. ευρώ, απο τα οποία περίπου 500 εκ. αφορούν απλήρωτους φόρους.

Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους στόχους του πλεονάσματος 3,5% και επομένως δεν θα χρειαστούν οι περικοπές στις συντάξεις, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβκσις.

Ανακτούμε βαθμούς ελευθερίας για να λύνουμε προβλήματα υπέρ του λαού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Δεν εξαπατώνται άλλο οι πολίτες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης φτάνει προς το τέλος. Χαρακτήρισε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μακροβιότερο μνημονιακό πρωθυπουργό.

Σήμερα εξάλλου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της 3ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος