Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια είναι συνυφασμένη με το δικαίωμα στην ελευθερία (video)

ιδεοΗ ασφάλεια είναι συνυφασμένη με το δικαίωμα της ελευθερίας τόνισε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “10”, αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων. Επίσης, κάλεσε τους εισαγγελείς να αξιοποιήσουν το τηλεοπτικό υλικό από τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν μόνο για πλημμελήματα.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις στα κτίρια στο Κουκάκι, τόνισε ότι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και δεν υπήρξε παραβίαση, ενώ είπε πως περιμένει κάποια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους που πέταξαν καταληψίες σε αστυνομικούς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι οι καταληψίες με τους τσιμεντόλιθους θα μπορούσαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και προανήγγειλε ότι εφεξής θα βιντεοσκοπούνται όλες οι επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Στις καταλήψεις είναι πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών και κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανακοίνωσε από δω και στο εξής θα υπάρχουν κάμερες σε όλες τις επιχειρήσεις και θα τις έχουν πάνω τους, οι ίδιοι αστυνομικοί. Θα επανέλθουν τα διακριτικά κάθε αστυνομικού, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη θα έχει την δυνατότητα να εξετάζει αυτεπαγγέλτως και να παραπέμπει όποιον αστυνομικό έχει αποδειχθεί ότι ασκεί βία.

Για τα Εξάρχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι είμαστε στα μισά του δρόμου, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να υπάρχουν κλειστές γειτονιές που να κυριαρχεί το έγκλημα και τα ναρκωτικά ναρκωτικά. Στο επόμενο δίμηνο όμως δεν θα υπάρχουν. Τα Εξάρχεια θα παραδοθούν στους κατοίκους τους

Θα υπάρχει πλήρης παρουσία αστυνομικών για να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα ενώ σχετικά με την τρομοκρατία, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι, απειλές, αμετανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η προσφορά τους είναι να προκαλούν εκρήξεις ή να κάνουν δολοφονικές ενέργειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος