“Λουκέτο” στην παραλία της Θεσσαλονίκης από σήμερα-K. Zέρβας: Μένουμε σπίτι για το καλό όλων (video)

Την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 την επομένη το πρωί, με ισχύ και τα Σαββατοκύριακα αποφάσισαν χθες σε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, μετά την εικόνα με την γεμάτη κόσμο παραλία. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε στην ΕΡΤ για την απόφαση αυτή, λέγοντας πως είναι οδυνηρή ωστόσο θα πρέπει όλοι να αυτοπεριοριζόμαστε, να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας και να μένουμε σπίτι μέχρι ωσότου νικήσουμε τον κορονοϊό.

Από σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.
Σήμερα, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και δημοτικοί αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα «πέφτουν» και τα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή, των επικεφαλής Διευθύνσεων, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμοδίου για τη δημοτική αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή και του διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη έγγραφο για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία και η διοίκηση του δήμου αναμένει πλέον την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος