Live – Σε ισραηλινό έδαφος ο Τραμπ τη στιγμή της απελευθέρωσης των ομήρων – Το απόγευμα η παράδοση των λειψάνων – Τo ΕΡΤnews στην καρδιά των γεγονότων

Επιστροφή στην ελευθερία έπειτα από δύο χρόνια, σήμερα, για τους 20 εν ζωή Ισραηλινούς ομήρους, που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας, από τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια του μαινόμενου πολέμου, όπως και 1.966 Παλαιστινίων κρατουμένων

Οι τελευταίοι 13 όμηροι παραδοθήκαν από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, που τους παράεδωσε στο στρατό για να οδηγηθούν στη στρατιωτική βάση Ρεΐμ προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο αν χρειαστεί. Παράλληλα προχωρά και η αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων με λεωφορεία να τους παραλαμβάνουν από τις φυλακές στη Δυτική Όχθη.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσγειωνόταν στο Ισραήλ για ιστορική επίσκεψη και ομιλία στο κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα πλήθη κόσμου έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομήρων στο Τελ Αβίβ σε κλίμα συγκίνησης και πανηγυρισμών. Το απόγευμα αναμένεται ο Ερυθρός Σταυρός να «διευκολύνει τη μεταφορά των λειψάνων των νεκρών, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να θάψουν τους αγαπημένους τους με αξιοπρέπεια».

Το ΕΡΤΝews βρίσκεται επιτόπου με τους απεσταλμένους του να μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις, την Aδαμαντία Λιόλιου, στο νότιο Ισραήλ, στο σημείο άφιξης των ομήρων στη στρατιωτική βάση Ρεΐμ, και τον Κωστή Κωνσταντίνου στο Τελ Αβίβ, στην πλατεία των Ομήρων.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από το ΕΡΤΝews

Παρακολουθήστε όλες οι εξελίξεις μέσω Live blog

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος