Ο Γιάννης Σαρμάς νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός – Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές. Ο κ. Σαρμάς θα ενημερωθεί και θα προχωρήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης τοποθετώντας σε κομβικά υπουργεία υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς.

Προηγήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επανεξελέγησαν, δηλαδή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης που είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις ενώ όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάνης Σαρμάς, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Τρίτος προσήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα των συσκέψεων χαιρέτησε με χειραψία τους άλλους τρεις αρχηγούς που ήταν ήδη εκεί.

Τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς πέρασε την πύλη του Προεδρικού ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά τη άφιξη όλων των πολιτκών αρχηγών στην αίθουσα της σύσκεψης προσήλθε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό κάποιον ανώτατο δικαστή. Όπως είπε είναι πάντα ένας εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και σημείωσε ότι φαίνεται ότι θα είναι ο κ. Σαρμάς που είναι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο αρχαιότερος από τους τρεις.

Ο Κυριάκος Μητοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα νέο κύκλο περιοδείων αρχής γενομένης σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος