Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επενδύει στην πόλωση και στον διχασμό (video)

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί το δίκιο της απέναντι στην Τουρκία με επίκληση του διεθνούς δικαίου και με προσφυγή στους εταίρους μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Σκάι, ενώ για το ζήτημα με την πΓΔΜ σημείωσε ότι την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, δεν ήταν χρήσιμη η πρόσφατη τοποθέτηση της γερμανίδας καγκελαρίου να χρησιμοποιήσει τον όρο “Μακεδονία”.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για λάθος χειρισμούς, ενώ τον επέκρινε και για την υπόθεση της Novartis, λέγοντας ότι αν και υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο, στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να επενδύσει στον διχασμό.

Τον προειδοποίησε μάλιστα να μην σπεύσει να κλείσει την προκαταρκτική επιτροπή και να επιστρέψει την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αυτό θα ισοδυναμεί με συγκάλυψη.

Συνεχίζοντας την κριτική στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτική ευθύνη. Η προανακριτική επιτροπή όμως συστήνεται για να αποδώσει ποινικές ευθύνες», ενώ αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας τι έκανε για την υπερσυνταγογράφηση, τι έκανε για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης; Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα. Αυτό που απασχολεί τον πολίτη είναι ότι στήνεται στις ουρές και ότι βάζει από την τσέπη του για να καλύψει την φαρμακευτική δαπάνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε την κριτική του στην κυβέρνηση από τη Μάνδρα Αττικής, όπου και βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 100 μέρες μετά τη φονική πλημμύρα. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις», τονίζοντας ότι ο ίδιος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος