Κυρ. Μητσοτάκης: Tροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου (video)

Στη Βουλή θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου. Επίσης δήλωσε ότι «Κανένα έθιμο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή», σε συνέντευξή του στον ANT1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, αναφερόμενος στην τραγωδία στην Καλαμάτα και πρόσθεσε: «Και δεν αναφέρομαι μόνο στις σαΐτες της Καλαμάτας αλλά και στις μπαλωθιές. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ανεξάρτητη χρήση όπλων και να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά».

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι την άλλη εβδομάδα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου. «Προκαλώ λοιπόν τον κ. Τσίπρα αντί να υπόσχεται στα λόγια ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να την προσυπογράψει», είπε.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ότι εκπροσωπεί την ελίτ και όχι τους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως οι πολιτικές που προωθεί η ΝΔ και ο ίδιος είναι πολιτικές ενίσχυσης των πολλών . Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε την οριζόντια μείωση των φόρων για την οποία έχει δεσμευτεί και τη δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας, ενώ έφερε ως παράδειγμα και το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου όπως είπε, το πιο γνωστό όνομα είναι ο Πέτρος Κόκκαλης.

Παράλληλα προεξόφλησε πως οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για μείωση φόρων δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν Έλληνα.

Σχετικά με τη 13η σύνταξη, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ που είπε τόσα ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει στις εκλογές, δεν θα διστάσει να πει άλλα τόσα, τώρα που χάνει; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για 13η σύνταξη, διευκρίνισε, ενώ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε πως θα αναμένει τις δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες θα σεβαστεί και θα τα δώσει με τρόπο που αντέχει δημοσιονομικά η οικονομία.

Ερωτηθείς για την πρόταση μομφής κατά Πολάκη επιβεβαίωσε ότι αυτή θα κατατεθεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τον καλύπτει και χαρακτήρισε τον πολιτικό βίο του κ. Πολάκη χυδαίο, προσβλητικό και φασιστικό.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ έχει κάνει στροφή προς την ακροδεξιά, τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος χορηγός της σήμερα στην Ελλάδα είναι ο κ. Τσίπρας και πως η ΝΔ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά”.

Επιπλέον καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «επί τέσσερα χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής», ενώ θύμισε ότι «με τη Χρυσή Αυγή πήγε να περάσει τον εκλογικό νόμο», όπως και ότι μαζί με την ακροδεξιά τοποθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. «’Αρα ας είναι προσεκτικός ο κ. Τσίπρας -ο οποίος και σήμερα ακόμα καλύπτει τον κύριο Καμμένο στις αιτήσεις του για την άρση ασυλίας- όταν μιλάει για ακροδεξιά. Έχει πολύ λερωμένη την φωλιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε, δε, πως μόνο η κεντροδεξιά μπορεί να ανασχέσει αποτελεσματικά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι προφανώς μία ισχυρή κεντροδεξιά, μία σοβαρή, υπεύθυνη, φιλελεύθερη, αστική, λαϊκή κεντροδεξιά. Εμείς είμαστε το ανάχωμα στην ακροδεξιά», τόνισε.

Για τις Ισπανικές εκλογές, υπενθύμισε ότι το αδερφό κόμμα των σοσιαλιστών στην Ελλάδα είναι το ΚΙΝΑΛ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιον στηρίζει για πρόεδρο της Κομισιόν.

Τέλος, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στις δυνατότητες που έχει η χώρα μας με μία άλλη κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτήν. «Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον μακεδονικό πολιτισμό και τα μακεδονικά προϊόντα και επανέλαβε τη δέσμευσή του η ΝΔ να αναδείξει με μια μεγάλη καμπάνια ότι η πραγματική Μακεδονία είναι η ελληνική.

Aπό την πλευρά του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη με τον εξής τρόπο: “Ο κ. Μητσοτάκης που είχε ομολογήσει στη ΔΕΘ πως η ΝΔ έχει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού όπου δεσμεύθηκε για τη διατήρησή του, έσπευσε να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργησή του. Για ακόμη μία φορά τρέχει να μαζέψει τις δηλώσεις του που δεν τόλμησε ούτε το ΔΝΤ να κάνει. Όπως με το “δώρο Χριστουγέννων”, το “ξεπερασμένο 8ωρο” και πολλές άλλες νεοφιλελεύθερες ακρότητες. Ας μη βιάζεται και λίαν συντόμως θα βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να ψηφίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού για μέτρα ελάφρυνσης από το υπερπλεόνασμα… Κατά τα λοιπά, επέλεξε την εργατική Πρωτομαγιά για πει χωρίς ντροπή στους εργαζόμενους πως:

– Η μαύρη εργασία αποτελεί επιλογή των εργαζομένων και όχι παρανομία των εργοδοτών

– Επιμένει στο ασφαλιστικό Πινοσέτ, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΔΝΤ.

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απάλλαξε τη χώρα από το ΔΝΤ οριστικά και ο ελληνικός λαός θα την απαλλάξει και από τον κ. Μητσοτάκη.

Τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο σημερινής του συνέντευξης, πως τη Δευτέρα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο σχολίασε με άτυπη ενημέρωσή του το Κίνημα Αλλαγής. Όπως αναφέρει «όταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση της μείωσης αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα….Την Πρωτομαγιά το θυμηθήκατε..» και προσθέτει: «Και με την ευκαιρία, επειδή τα θέματα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα σας, είναι στη διάθεση σας και οι υπόλοιπες σχετικές παρεμβάσεις μας που τυχόν σας έχουν διαφύγει και μελλοντικά μπορεί να τις επαναφέρετε ως δικές σας».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος