Κορονοϊός: Τρομάζει η αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ–Βαρύς ο απολογισμός στην αμερικανική ήπειρο  

Στις ΗΠΑ, όπου παρατηρείται εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στο νότιο και το δυτικό τους τμήμα τις τελευταίες εβδομάδες, 850 ασθενείς από τον κορονοϊό υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο.

Ρεκόρ θανάτων σημειώθηκε στη Φλόριντα, ενώ παράλληλα, ορισμένες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια επιστρέφουν σε περιοριστικά μέτρα που είχαν άρει και άλλες καθιστούν υποχρεωτική τη μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη διάρκεια  συνέντευξης του ότι είναι “λάθος” για τις δύο μεγαλύτερες περιφέρειες στην Καλιφόρνια, το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο να κρατήσουν τα σχολεία τους κλειστά το φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος  ασκεί πιέσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία το νέο σχολικό έτος, ακόμη και αν οι Πολιτείες σε παναμερικανικό επίπεδο καταγράφουν αύξηση στα περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ μεγαλώνουν τα ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια της διεξαγωγής των μαθημάτων στις τάξεις με τη φυσική παρουσία των μαθητών.

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη χώρα που έχει υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από τον κορονοϊό, 1.300 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Στο Μεξικό 836 οι νεκροί με τη μεξικανική κυβέρνηση να εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό έχουν “πιθανόν να είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί”.

Στο Ελ Σαλβαδόρ, 25 γιατροί και 40 μέλη του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού πέθαναν από την πανδημία.

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται σύντομα να συστήσει στους πολίτες του να φορούν μάσκες προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων και άλλων χώρων εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Telegraph.”

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν αρχίσει ιδιωτικές συζητήσεις με ομάδες που εκπροσωπούν μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς οι υπουργοί ετοιμάζουν έναν “οδικό χάρτη” ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας COVID-19, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ –ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος