Κορονοϊός: Στον Πειραιά τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου),θα καταπλεύσει περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα. Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.


Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος