Κόρμπιν: Θα μπορούσε να γίνει και δεύτερο δημοψήφισμα-Πρόταση μομφής-Υπουργός ελπίζει στη Μέι

Τη διεξαγωγή και δεύτερου δημοψηφίσματος που θα περιλαμβάνει και την επιλογή “Remain”(Παραμονή στην ΕΕ) δεν απέκλεισε ο ο ηγέτης των Εργατικών της βρετανικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Δήλωσε ταυτόχρονα αποφασισμένος να προωθήσει πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι είτε προχωρήσει στην ψηφοφορία της Τρίτης για το Brexit είτε όχι, ακόμη και εάν καταψηφιστεί από τους βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων. Ο κ. Κόρμπιν χαρακτήρισε τη συμφωνία της Μέι “γελοία” και ότι «δεν πρόκειται να δουλέψει, όλοι το ξέρουν αυτό». Η Βρετανία μπορεί να ανακαλέσει μονομερώς το Brexit, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, ο κ.Κόρμπιν δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή «Remain» (παραμένω), διευκρινίζοντας ότι ένα ακόμη δημοψήφισμα θα έπρεπε να είναι «ποιοτικά διαφορετικό από το προηγούμενο» και ότι θα έπρεπε να «υπάρχει δυνατότητα επιλογής για το τι προσφέρεται» σε σχέση με τη συμφωνία του Brexit.

Πρόσθεσε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί, και ταυτόχρονα να σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έγινε το Ιούνιο του 2016.

Το κόμμα των Συντηρητικών αντέδρασε άμεσα στα σχόλια του Τζ.Κόρμπιν, υποστηρίζοντας ότι ένα ακόμη δημοψήφισμα θα γυρνούσε τη χώρα πίσω στο σημείο μηδέν.

Η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για την συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit θα γίνει όπως είναι προγραμματισμένο αύριο Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ.

“Η ψηφοφορία θα γίνει”, σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

Οι εναλλακτικές που υπάρχουν στην υποστήριξη αυτής της συμφωνίας είναι ή ενδεχομένως καθόλου Brexit, μια νίκη για την εκστρατεία του People’s Vote και των σκληροπυρηνικών της παραμονής που θέλουν να ανατρέψουν τη δημοκρατία, ή μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία θα αντιμετωπίσουμε τις πολύ δυσάρεστες συνθήκες μιας εξόδου χωρίς συμφωνία”, σημείωσε.

Στην εκστρατεία People’s Vote μετέχουν αυτοί που ζητούν να ψηφίσει ο λαός επί της τελικής συμφωνίας για το Brexit μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η Μέι μπορεί να κερδίσει την αυριανή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Στρασβούργο: Σε Brexit και Αναστασιάδη το ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος