Κοινωνικό πρόσημο θα έχουν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη (video)

Η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης των τελευταίων δεκαετιών ανοίγει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου τις πύλες της, με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών από 20 κράτη και τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού, στο Βελλίδειο, η οποία θα δώσει έμφαση στο κοινωνικό πρόσημο μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής και έρχεται αμέσως μετά το μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει το τετραετές πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κυβερνητικό σχέδιο και τη στρατηγική που θα αφορά όλη την περίοδο του μεσοπρόθεσμου έως το 2022, ενώ όπως αναφέρει ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιώργος Παντελάκης, η ομιλία του Πρωθυπουργού θα είναι καλά ζυγισμένη και δεν θα διαπνέεται από λογική παροχολογίας.
Κεντρικό στοιχείο της ομιλίας του θα είναι το αναπτυξιακό στοίχημα για τη χώρα η στήριξη και ενίσχυση, της υγιούς επιχειρηματικότητας που για την κυβέρνηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη στήριξη της μισθωτής εργασίας.

Στις εξαιρετικές προοπτικές που ανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής. Στη συνάντηση επισημάνθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, αλλά και ως εμπορικού, διαμετακομιστικού και ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και οι δυνατότητες συνεργασίας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, σε διάφορους τομείς, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τομείς του τουρισμού, του Real Estate, των υποδομών και της ενέργειας, το Νεώριο της Σύρου, η πλωτή δεξαμενή για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό. Όπως τονίστηκε, το στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι η στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (startups). Συζήτησαν, επίσης, για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον ενεργειακό χάρτη της Ν.Α. Μεσογείου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 7μ.μ. θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Σάββατο 8/9

09:00, συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το σωματείο εργαζομένων.

09:30 περιοδεία στα Περίπτερα της ΔΕΘ.

10:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

19:00 ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κυριακή 9/9

13:00, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Στην 83η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός – Υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ: Στηρίζουμε την Ελλάδα (video)
Έμφαση σε μεγαλύτερες ελαφρύνσεις, μικρότερες εισφορές, εργασιακές παρεμβάσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος