Καμπάνια ενημέρωσης: Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών (video)

Array

Καμπάνια ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιείται σήμερα σε 14 σημεία σε όλη την Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της γίας κατά των γυναικών (25η Νοεμβρίου).

Διοργανώνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των Φύλων (ΚΕΘΙ).

Αξίζει να σημειώθεί ότι τα έτη 2014-2018 καταγράφηκαν στη χώρα μας περισσότερα από 15.600 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με τις γυναίκες να αποτελουν την πλειοψηφία των θυμάτω που φτάνει στο 70%.

Στην Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την αρτιότερη και εξειδικευμένη διαχείριση του προβλήματος.

Θεοδωρικάκος σε Δημάρχους: Συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Την ίδια ώρα, να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως η έμφυλη βία είναι καταδικαστέα και να αναλάβουν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καλεί με επιστολή του τους δημάρχους όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που καθιέρωσε ο ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στην επιστολή του προς τους 332 δημάρχους ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι ήδη η τηλεφωνική γραμμή “SOS 15900” του δικτύου της γενικής γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από την έναρξη της λειτουργίας της στις 11/3/2011 έως σήμερα, έχει δεχθεί 37.482 κλήσεις για καταγγελίες έμφυλης βίας.

Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι σοβαρότατες τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει στην επιστολή του ο υπουργός, καλώντας τους δημάρχους μέσω των δραστηριότητων που προγραμματίζονταιτην 25η Νοεμβρίου στους δήμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εκρίζωση της έμφυλης βίας και να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως «ηβία είναι καταδικαστέα και δρούμε συλλογικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Τέλος, με δεδομένη την «ευαισθησία που επιδεικνύετε σε ζητήματα κοινωνικής φύσεως», σημειώνει ο υπουργός, «επιβάλλεται όλοι να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε να αναδειχθεί το μείζον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες Ελληνίδες, να προστατεύσουμε όσες το έχουν ανάγκη, αλλά και κυρίως να διαμορφώσουμε τις απαραίτητες συνθήκες έτσι ώστε να εκριζωθεί η έμφυλη βία από την Ελλάδα».

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος