Κάλεσμα του Κ. Μητσοτάκη για κοινό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση (video)

Κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης για ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, για τη προστασία των θεσμών και τη διαφύλαξη της πολιτικής ομαλότητας απήυθυνε ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Πολτικής Επιτροπής του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του άσκησε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως “η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης και την ίδια σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση”.

“Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας. Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές, έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα σημείωσε ότι ως κόμμα είναι έτοιμοι “για τις αναμετρήσεις που έρχονται και τις ευθύνες που θα πέσουν στις πλάτες μας. Για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στην αποστολή που υπηρετεί από τότε που την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής”.
“Με τραγικές δυστυχώς συνέπειες για την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας. Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή. Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών. Και ζήτησα απ’ τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν. Κατανοώ την αγωνία των δικαστικών λειτουργών. Ουδέποτε, από τη μεταπολίτευση και μετά, το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών δεν απειλήθηκαν με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο. Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γι’ αυτό και οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Γιατί δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι “ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή θα προσφύγει σε εκλογές. Η χώρα δεν αντέχει ούτε μια μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια κυβέρνηση-κουρελού“, ενώ σημείωσε ότι και ο Πάνος Καμμένος είναι συνυπεύθυνος γιατί -όπως είπε- αν ήθελε πράγματι να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες.

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε ότι η απάντηση στην ηθική και πολιτική παρακμή είναι η αναγεννημένη και ισχυρή Νέα Δημοκραία, μία από τις μεγαλύτερες κεντροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη, όπως είπε. “Είμαστε φάρος για πολλά ευρωπαϊκά κόμματα, για το πως συστημικά κόμματα μπορούυν να αλλάξουν και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με συλλογική δουλειά. “Είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα σε όλους τους πολίτες. Μια μεγάλη παράταξη με ανοιχτές πόρτες και ανοιχτή σκέψη σε όλες τις ιδέες που φέρνουν αποτέλεσμα”, επεσήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος