Το αμερικανικό Κογκρέσο δεν μπόρεσε να τηρήσει την προθεσμία για την ανανέωση της χρηματοδότησης που απαιτείτο ώστε να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε τους δημόσιους λειτουργούς ότι λόγω της διακοπής της χρηματοδότησης, η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών εν μέρει τουλάχιστον θα ανασταλεί και τους προέτρεψε να επικοινωνήσουν με τις οικείες υπηρεσίες τους πριν να πάνε στις θέσεις τους σήμερα.
Για να αποτραπεί το διαβόητο shutdown, η πρόταση νόμου που προβλέπει τη χρηματοδότηση του κράτους μέχρι το 2019 θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί ως τα μεσάνυχτα από τη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να σταλεί στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προς επικύρωση.
Οι εργασίες της Γερουσίας άρχισαν ξανά στις 07:01 και αναμενόταν να γίνει μια νέα ψηφοφορία μία ώρα αργότερα (περί τις 08:00 ώρα Ελλάδας). Αν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 60 ψήφοι και εγκριθεί, κατόπιν το νομοσχέδιο θα αναπεμφθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου όμως συναντά επίσης αντιστάσεις, για να υπερψηφιστεί πριν καταλήξει στο Οβάλ Γραφείο. Η αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους μπορεί επομένως να αποδειχθεί πολύ σύντομη, αλλά αντανακλά την πόλωση στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό παρότι ο συμβιβασμός που προτάθηκε είχε την υποστήριξη ηγετικών στελεχών τόσο των δημοκρατικών όσο και του GOP.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος