Ιερουσαλήμ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς-15 τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στην Ιερουσαλήμ καθώς αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι 12 εξ αυτών είναι στρατιωτικοί στους οποίους είχε δοθεί άδεια εξόδου πριν ορκιστούν. Οι 11 έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ ο ένας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η ισραηλινή αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως “τρομοκρατική ενέργεια”.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι πρώτες βοήθειες και ο στρατός ενώ οι αρχές της χώρας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο οδηγός διέφυγε αφού έριξε το αυτοκίνητο στις 01:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πάνω στους πεζούς στην Οδό Δαυίδ Ρεμέζ, κοντά σε αραβικές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Στο δρόμο αυτό λειτουργούν ένα θέατρο, εστιατόρια και μπαρ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, χαιρέτισε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την «απάντηση» στο σχέδιο Τραμπ.
«Η επιχείρηση της αντίστασης στο κέντρο της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ είναι μια χειροπιαστή απάντηση του λαού μας στο σχέδιο καταστροφής του Τραμπ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα τεταμένη μετά την παρουσίαση του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση του Μεσανατολικού την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον. Το σχέδιο, που μεταξύ άλλων προβλέπει την προσάρτηση εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και της Κοιλάδας του Ιορδάνη στο Ισραήλ, προκάλεσε ικανοποίηση σε Ισραηλινούς πολιτικούς, και εξόργισε τους Παλαιστίνιους και την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία το απέρριψε.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αντίποινα στο θάνατο ενός 17χρονου Παλαιστίνιου από πυρά ισραηλινών δυνάμεων σε βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Χεβρόνα σε διαδήλωση των Παλαιστινίων ενάντια στο σχέδιο Τραμπ.

Οι διαδηλώσεις κάτα του αμερικανικού σχεδίου γίνονται καθημερινά στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος