Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα για τις δημεύσεις στην Αλβανία-Έντονες αντιδράσεις κομμάτων-Ανησυχούν οι ομογενείς (video)

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης με την οποία ανοίγει ο δρόμος για απαλλοτριώσεις περιουσιών στην Χειμάρρα, που αφορά και μέλη της ελληνικής μειονότητας. Αυστηρό μήνυμα προς τα Τίρανα έστειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η στάση τους μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ άμεσα αντέδρασαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στην Αλβανία είναι ανάστατη η ομογένεια.

Οι δημεύσεις στην Αλβανία

Η σύνοδος του Βουκουρεστίου συνέπεσε με την προκλητική απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων της Χειμμάρας, με τον Αλέξη Τσίπρα να αντιδρά έντονα κάνοντας λόγο για προκλητική απόφαση. Ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα υπογραμμίζοντας ότι είναι μία υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία για την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Για ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που πλήττει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, έκανε λόγο και η ΝΔ.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Αλβανία, έστειλε από την Σέρρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας την Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, να σεβαστεί τα ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, εάν θέλει να ξεκινήσει διαδικασία ένταξης στην ευρωπαΐκή ένωση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωση του στο χωριό Νέο Σουλι, Προανήγγειλε ότι θα φέρει το συγκεκριμένο ζήτημα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου όπως είπε, να υπάρξει συνολική πίεση στην Αλβανία.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης, Παναγιώτης Μπάρκας

Σχετική είδηση: Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής: Είμαστε η B4 των Βαλκανίων τόνισε ο Αλ. Τσίπρας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος