Για νέα δεδομένα στην υπόθεση μιλάει η συνήγορος του Ζ. Κωστόπουλου-Βίντεο ντοκουμέντο (video)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια. Το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί η σύλληψη και οι τελευταίες στιγμές του 33χρονου. Με εντολή της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη ξεκινά έρευνα από την αστυνομία μετά το βίντεο. 

Το νέο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο site της Εφημερίδας των Συντακτών είναι από μάρτυρα ο οποίος το κατέγραψε με το κινητό του.

Είναι η στιγμή όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έχει καταφέρει να βγει από το κοσμηματοπωλείο έχοντας χτυπηθεί από τον ιδιοκτήτη και τον 55χρονο και έχει δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Ακολουθεί η κίνηση του 33χρονου με το σπασμένο γυαλί που κρατούσε στα χέρια, με τον Ζακ Κωστόπουλο τελικά να πέφτει στο έδαφος αιμόφυρτος. Το βίντεο δείχνει τι ακολούθησε από το σημείο αυτό κι έπειτα.

Οκτώ αστυνομικοί είναι γύρω από τον 33χρονο, ο οποίος αιμορραγεί και δεν έχει τις αισθήσεις του. Προσπαθούν να του περάσουν τις χειροπέδες, με έναν από τους αστυνομικούς να τον χτυπάει στα οπίσθια, ενώ ένας άλλος κρατάει το επίμαχο μαχαίρι.

Αναφερόμενη στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, χτυπώντας τον, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, έκανε λόγο για βασανισμό και κακούργημα.

«Το βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Τζανακόπουλος: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα «συγκλονιστικό και σοκαριστικό περιστατικό», παρατηρώντας πως αναδεικνύεται κάτι μεγαλύτερο: «ότι το μίσος εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία και το μίσος είναι το ιδεολογικό, το ψυχικό υπόβαθρο για την ανάπτυξη άλλων φαινομένων, πολιτικού χαρακτήρα, για να αναπτυχθούν φασιστικές λογικές».

Αναφερόμενος στο νέο βίντεο, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι «Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι -και είμαι βέβαιος- ότι θα το κάνει, να ερευνήσει εξονυχιστικά την κατάσταση και να αποδοθεί η δικαιοσύνη, διότι νομίζω ότι αυτού του τύπου οι συμπεριφορές δεν προσβάλλουν μόνο την Αστυνομία, δεν προσβάλλουν την ελληνική κυβέρνηση, δεν προσβάλλουν μόνο την ελληνική κοινωνία, προσβάλλουν τη δημοκρατική πολιτεία ως τέτοια».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η διαφορά αυτής της κυβέρνησης έγκειται στο ότι «δεν πρόκειται να κουκουλώσει, να συγκαλύψει, δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι σε πιέσεις, αντιθέτως οφείλει και αυτό θα κάνει, θα διερευνήσει εξονυχιστικά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Χρηστακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος