Γαλλική προεδρία: “Στο πλευρό της Ελλάδας για ανάπτυξη” (video)

Ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 22 Αυγούστου με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε: «Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης».

Ειδική αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβάνει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “θα συζητηθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο».

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη (του ‘Ελληνα πρωθυπουργού) στην Κύπρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Το πρόγραμμα των επαφών στο εξωτερικό που θα έχει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, “με στόχο την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και την παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος για τη χώρα”, μετά την επίσκεψη στο Παρίσι θα συνεχιστεί ως εξής:

  • Στις 29  στο Βερολίνο για συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.
  • Στις 2 Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ.
  • Από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται και το θέμα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, με ισχυρό επιχείρημα τη θετική πορεία της οικονομίας και την εικόνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την πορεία του Χρηματιστηρίου και την εμπιστοσύνη που έχουν αρχίσει να δείχνουν στη χώρα μας οι ξένες αγορές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος