Ευρωκοινοβούλιο: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (video)

Την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία, ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που συνεδρίασε χθες, Τρίτη, στο Στρασβούργο. Στήριξαν – όλοι ανεξαιρέτως – την Ελλάδα στις ομιλίες τους, καταδικάζοντας τη στάση της Τουρκίας, καθώς, όπως τόνισαν, το θέμα θίγει την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Οι ευρωβουλευτές, απηύθυναν ομόφωνη έκκληση για την απελευθέρωσή τους, η οποία καταγράφεται σε ψήφισμα, που θα τεθεί προς έγκριση σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου 2018.

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δήλωσε ότι σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ευρωκοινοβούλιο με την Ευρωομάδα της Αριστεράς παρουσία των κ.κ. Γιουνκέρ και Τουσκ, έθεσε και πάλι το θέμα των δύο Έλληνων στρατιωτικών.

Ο κ. Γιουνκέρ χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρατεινόμενη κράτηση τους και γελοία τη δικαιολογία της τουρκικής κυβέρνησης, είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Ομόφωνα το Ευρωκοινοβούλιο ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόνισε με έμφαση ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι η Τουρκία με τη στάση του προέδρου της και με δική της και αποκλειστική ευθύνη απομακρύνεται ολοένα και πιο πολύ από την Ενωμένη Ευρώπη. Ο Ερντογάν δεν είναι τόσο ισχυρός όσο θέλει να εμφανίζεται. Έχει απόλυτη ανάγκη την χρηματοδότηση της ΕΕ, ενώ έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Στο ΕΚ το θέμα των δύο στρατιωτικών-Διαμαρτυρία Ελλήνων ευρωβουλευτών για τη συνεχιζόμενη κράτηση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος