Ερντογάν: Ξεκινάμε πάλι γεωτρήσεις – Δεν έχει αξία η Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Τη δική του απάντηση δίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ελληνική συμφωνία με την Αίγυπτο και ξεκινά εκ νέου γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ομιλία του έξω από την Αγία Σοφία για την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την Ελλάδα είπε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία, και «θα συνεχίσουμε τη δράση μας στην περιοχή που καθορίζεται από τη συμφωνία μας με τη Λιβύη».

«Επαναλάβαμε τις δραστηριότητες γεώτρησης και προς τον σκοπό αυτόν έχουμε στείλει εκ νέου το (πλοίο σεισμικών ερευνών) Barbaros Hayrettin σε αποστολή», τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Αριάνας Φερεντίνου, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ του ζήτησε να σταματήσει τις γεωτρήσεις για 2-3 εβδομάδες, ώστε να διευκολύνει τις προσπάθειές της. Της απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη αλλά θα συμμετάσχει στις τριμερείς διαπραγματεύσεις με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πλέον, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η Άγκυρα θα επανεκκινήσει τις γεωτρήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος