Επίθεση με βιτριόλι: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα-Εντοπίστηκε το όχημα που τη μετέφερε-Κατέθεσε ο οδηγός (video)

Σφίγγει μέρα με τη μέρα ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας, το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα. Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Κ. Παπαδόπουλος, έχει εντοπιστεί το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε η δράστρια της επίθεσης, και το οποίο είναι ταξί. Δεν είναι σαφές εάν ταυτοποιήθηκε η πινακίδα, είτε παρουσιάστηκε ο οδηγός αυτοβούλως, πάντως ο άνθρωπος που τη μετέφερε φέρεται να έχει καταθέσει, χωρίς να προκύπτει ότι έχει σχέση με την επίθεση. Ο ίδιος κατέθεσε ότι δεν τη γνώριζε και δεν είχε γνώση για τις προθέσεις της, ωστόσο υπέδειξε το σημείο του κέντρου της Αθήνας από όπου την παρέλαβε, στοιχείο που θεωρείται βοηθητικό.

Χθες η κοπέλα έδωσε την πρώτη της επίσημη κατάθεση στους αστυνομικούς. Παραμένει σε κατάσταση σοκ και ελάχιστα μπόρεσε να βοηθήσει. Επανέλαβε ότι δεν γνώριζε τη δράστιδα και την αντιλήφθηκε ξαφνικά να πετάγεται από τα σκαλιά δίπλα στο ασανσέρ την ώρα που περίμενε να ανεβεί στο γραφείο και της πέταξε στο πρόσωπο το καυστικό υγρό. “Ένιωσα να καίγομαι και έφυγα τρέχοντας προς το φαρμακείο Επλυνα το πρόσωπό μου και έβγαλα τα ρούχα μου που τα ένιωθα να λιώνουν. Μετά με πήγαν στο νοσοκομείο” είπε στους αστυνομικούς.

“Ο κλοιός γύρω από τη δράστιδα σφίγγει” δήλωσε στην ΕΡΤ ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος μετέχει στις έρευνες. “Η υπόθεση θα εξιχνιαστεί και μάλιστα σύντομα διότι υπάρχουν οι πυλώνες έρευνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του κινητού τηλεφώνου. Η γυναίκα ηρεμεί και ανακαλεί γεγονότα και λεπτομέρειες. Το θέμα για τη δράστιδα είναι να διακριβωθεί εάν έδρασε μόνης της, εάν ήταν μόνο φυσικός αυτουργός ή και ηθικός, εάν βοήθησε κάποιος στη διαφυγή της” είπε και αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι η διαδρομή που διάλεξε για τη διαφυγή της δεν καλύπτεται καθαρά από κάμερα και άρα παρακολουθούσε καιρό την περιοχή. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία δεν έχει δημοσιοποιηθεί και όσα έρχονται στο φως είναι πληροφορίες από το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκάλυψε χθες η ΕΡΤ, η αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που κατέγραψε λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, την εικόνα νεαρής γυναίκας ασυνήθιστα βαριά ντυμένης για την εποχή (σκούρα ζακέτα, σκούφο, γάντια) να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτηρίου. Η γυναίκα θεωρείται η υπ’ αριθμόν 1 ύποπτη για την επίθεση.

Νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι – Κοντά στην ταυτοποίηση της δράστιδος οι αρχές (video)

Το βίντεο αυτό, το οποίο δυστυχώς δεν έχει καθαρή λήψη, όπως και μια σειρά από δεκάδες άλλα βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου, και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, είναι στο μικροσκόπιο των αρχών προκειμένου με τη βοήθεια της τεχνολογία να αποτυπώσουν μια εικόνα την οποία θα μπορέσουν να δείξουν στην 34χρονη.

Η 34χρονης κοπέλα σήμερα θα υποβληθεί σε άλλη μια επέμβαση.

Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα εμψυχωτικά και υποστηρικτικά μηνύματα που δεχεται η οικογένεια, ωστόσο υπάρχει και μια μειονότητα που προχωρά σε απαράδεκτο επικριτικό σχολιασμό των στοιχείων της προσωπικής της ζωής. “Μου θυμίζει κάτι περιπτώσεις βιασμών που κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι προκάλεσε το θύμα. Αυτό είναι απαράδεκτο” είπε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα φιλήσυχο κορίτσι που δεν είχε διενέξεις, κάτι που επιβεβαιώνει το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον, όπου η ίδια δεν είχε αναφέρει ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. “Ακόμα και να είχε προηγούμενα, αλίμονο αν κάποιος εν έτει 2020 παίρνει το νόμο στα χέρια του” τόνισε.

Επικαλούμενος τις γνωματεύσεις των γιατρών που δηλώνουν ότι η ποσότητα οξέως που χρησιμοποιήθηκε ήταν ικανή να τη σκοτώσει σημείωσε ότι αυτό ήταν σε γνώση της δράστιδας συνεπώς έχουμε να κάνουμε με απόπειρα ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που θεωρηθεί βαριά σκοπούμενη βλάβη τότε η ποινή δεν υπερβαίνει τα δέκα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ελεύθερη μετά την έκτιση τριών πέμπτων.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Κ. Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος