Ενημέρωση ΓΓΠΠ-ΕΟΔΥ: Κανείς νέος θάνατος-10 νέα κρούσματα-Σύνολο 2.726

Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σήμερα δεν σημειώθηκε κανείς νέος θάνατος από τον κορονοΙό στην χώρα μας. Οι νεκροί παραμένουν 151, καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό τους 2.726. Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 32 πολίτες ενώ έχουν εξέλθει από ΜΕΘ 87 πολίτες.

Ενημέρωση ΓΓΠΠ-ΕΟΔΥ: Κανείς νέος θάνατος-10 νέα κρούσματα-Σύνολο 2.726Τις ευχαριστίες του για τις υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στη Δημόσια Υγεία και στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Δυτική Ελλάδα: Έλεγχοι για ανίχνευση και έλεγχο πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού από 12 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Περίπου 12 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν ελέγχους στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού. Σήμερα το μεσημέρι δύο εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ συναντήθηκαν με τον αντιπερειφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χαράλαμπο Μπονάνο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με τους ελέγχους που θα γίνουν σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Μπονάνος, ομάδες του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν το Σκαγιοπούλειο κέντρο παιδικής μέριμνας Πατρών, ενώ από αύριο οι έλεγχοι θα επεκταθούν, με επισκέψεις των ομάδων σε κλειστές δομές, δηλαδή οίκους ευγηρίας, άσυλα ανιάτων κ.α. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και σε καταυλισμούς.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, όλα τα δείγματα θα ελέγχονται στο εργαστήριο μοριακής διάγνωσης που λειτουργεί στην Πάτρα, ενώ αύριο αναμένεται να βρεθεί στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος