Δολοφονία Άλκη: Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία – Αρνείται τη συμμετοχή στο έκλημα ο 25χρονος

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση περνούν σήμερα τρεις εκ των οκτώ συλληφθέντων για εμπλοκή στην άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενω ήδη οδηγήθηκε στην ανακρίτρια ο 25χρονος από την Αθήνα που παραδόθηκε χθες εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη. Σύμφωνα με τη νομική του συνήγορο αρνείται τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία, και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το  διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου από την Αλβανία που διαφεύγει της σύλληψης πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας  η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν  από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν  κάποια ενημέρωση.

Τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στο γεγονός  Απλώς  αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα διότι την επικαιρότητα απασχολούν μεγάλα γεγονότα όπως είναι η δίκη για την καθαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες .

Στην Ελλάδα παραδόθηκε στις Αρχές ο 25χρονος, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης, ενώ από σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων, που φέρονται να παραδέχτηκαν την ωμή βία, που χρησιμοποίησαν στην επίθεση. Η Αστυνομία κάνει λόγο για δωδέκατο εμπλεκόμενο, ο οποίος όμως δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες, ο 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη και οι αστυνομικοί το αποδίδουν στο μαχαίρι που κρατούσε και με το οποίο χτυπούσε τον 19χρονο φοιτητή.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας  απεικονίζονται τα «επιχειρησιακά» οχήματα της οργανωμένης συμμορίας με τα οποία περιπολούσε αναζητώντας θύματα.

Οι δράστες  λειτουργούσαν ως τάγματα εφόδου, φορτωμένοι με μαχαίρια.

Μέσα από τις καταθέσεις των αστυνομικών αποκαλύπτεται πως έγινε η φονική επίθεσηΣτις 23.30 ξεκίνησαν για την επίθεση τρία αυτοκίνητα. Στο καθένα επέβαιναν από τέσσερα άτομα. Έκαναν περιπολίες στα στενά του Χαριλάου αναζητώντας οπαδούς του Άρη. Στην οδό Πλαστήρα το τρίτο αυτοκίνητο έστριψε στην οδό Γαζή. Από το όχημα βγήκαν έξω τρία άτομα και ρώτησαν την παρέα του Άλκη τί ομάδα είναι. Απάντησαν “Άρης”. Στο μεταξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα και βγήκαν τα άτομα έξω και κινήθηκαν προς την παρέα του Άλκη. Οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Ο Άλκης και δύο φίλοι του δέχτηκαν άγρια χτυπήματα.

Μετά από απόφαση του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, σφραγίσθηκαν χθες γραφεία στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργούσαν ως χώρος συγκέντρωσης φίλων αθλητικού σωματείου, χωρίς σχετική άδεια αρμόδιας Αρχής.

Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με υποκίνηση σε βία, μετά τις αιχμές που άφησε ο Αλέξης Κούγιας, προβάλλοντας ανάρτηση του γιου του προέδρου του ΠΑΟΚ, Γιώργου Σαββίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος