Δίκη Χ.Α: Επανέναρξη με απολογίες για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες (video)

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση σε βάρος 4 Αιγυπτίων ψαράδων το 2012, συνεχίζεται σήμερα, η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η βασική κατηγορία είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού.

Αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη βάναυση επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών, απολογήθηκε ο πρώτος από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση, Δημήτρης Αγριογιάννης.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι πολλά από όσα είχε δηλώσει κατά την ανακριτική απολογία του, σχετικά με ενέργειες των συγκατηγορουμένων του για να αποκρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων, δεν ειπώθηκαν ποτέ από αυτόν.

Στο δικαστήριο είναι παρόντες δύο από τα τέσσερα θύματα της άγριας επίθεσης.

Η επανέναρξη των συνεδριάσεων γίνεται με τις απολογίες  των πέντε κατηγορουμένων για τη βάναυση επίθεση  σε Αιγυπτίους αλιεργάτες τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012 στο σπίτι που έμεναν στο Ικόνιο Περάματος.

Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο απολογήθηκαν πριν από την καλοκαιρινή διακοπή των συνεδριάσεων, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στην υπόθεση με την πλειονότητά τους να δηλώνουν ότι δεν βρέθηκαν ποτέ στον τόπο που ξεψύχησε ο 34χρονος μουσικός μετά τις θανάσιμες μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά. Όλοι τους, απέδωσαν το πλήθος των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν το επίμαχο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, σε συνεννοήσεις για δραστηριότητες της Τοπικής της Νίκαιας και σε άλλους εντελώς άσχετους λόγους.

Στην υπόθεση των τεσσάρων ψαράδων κατηγορούμενοι είναι ο θεωρούμενος επικεφαλής της Τοπικής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής και τα μέλη Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτριος Αγριογιάννης, Θωμάς Μαρίας και Μάρκος Ευγενικός. Στην επίθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, συμμετείχε και μία ανήλικη, η οποία έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος