Δ. Βίτσας στην ΕΡΤ: Θέλουμε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (video)

Για τις διεργασίες που γίνονται για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μίλησε στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην σαλαμοποιηθεί το ζήτημα και ότι η θέση της κυβέρνησης είναι μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη στάση των Σκοπίων τα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας πως “είχε μια ακραία εθνικιστική συμπεριφορά, όμως τώρα η κυβέρνηση Ζάεφ θέλει -όπως και εμείς- να οικοδομηθούν μέτρα εμπιστοσύνης και να πάμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία“. Σημείωσε δε ότι η ίδια συμφωνία θα εμπεριέχει και τη διαδικασία που θα ενεργοποιηθεί.
Ο υπουργός ανέφερε ότι το θέμα που διακυβεύεται είναι να υπάρχει διπλή ονομασία και να μπουν ως ΦΥΡΟΜ σε ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ερωτηθείς για τη στάση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου δήλωσε ότι η στάση τους “από την αρχή ήταν συγκεκριμένη και ειλικρινείς. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι προχωράμε όπως έχουμε συμφωνήσει από την αρχή της συγκυβέρνησης για να βγει η χώρα από τη μνημονιακή κρίση και να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη”.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει θέση για το θέμα και παραμένει σιωπηλή. “Έχει τη στρατηγική του τίποτα και του κυβερνητισμού“, είπε ο κ. Βίτσας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος