COVID-19: Εικόνες σοκ στα νοσοκομεία των ΗΠΑ – Λυγίζουν γιατροί και νοσηλευτές στη Βρετανία (video)

Η διασπορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τρομάζει, καθώς ο αριθμός των θυμάτων πλησιάζει τις 2.000 σε μια μέρα. Μας περιμένουν φρικτές ημέρες και πολύς θάνατος, είναι η ζοφερή πρόβλεψη του Τραμπ, ο οποίος κινητοποιεί τον στρατό για βοήθεια. Στη Βρετανία που οι ειδικοί προβλέπουν πως τα θύματα της πανδημίας μπορεί να φτάσουν και τις 20.000, δραματικό διάγγελμα αναμένεται να απευθύνει απόψε η βασίλισσα Ελισάβετ, το 4ο στη διάρκεια των 68 χρόνων της θητείας της. Νοσηλευτές και γιατροί λυγίζουν και απευθύνουν εκκλήσεις για εξοπλισμό.

“Να μην πάμε ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε καν στα φαρμακεία τις επόμενες δύο εβδομάδες”. Αυτή είναι πια η έκκληση του Λευκού Οίκου ο οποίος προσπαθεί να προετοιμάσει την Αμερική για όσα έρχονται, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε από τον αριθμοί των θανάτων τις επόμενες ημέρες.

Σε λίγα 24ωρα (τέσσερις με οχτώ ημέρες) υπολογίζεται η κορύφωση στην Νέα Υόρκη. Είναι τότε που, όπως είπε ο κυβερνήτης, το υγειονομικό σύστημα θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του.

Χίλιοι άνδρες του στρατού και χιλιάδες εθελοντές από όλη την χώρα φτάνουν εκεί για να βοηθήσουν, όμως οι ανάγκες -στο σημείο που βρισκόμαστε- είναι μεγαλύτερες από κάθε δυνατή βοήθεια.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις ότι η αμερικανική πρωτεύουσα θα είναι το επόμενο σημείο της χώρας που θα πλήξει με μανία ο ιός και μάλιστα προς τον Μάιο με Ιούνιο.

Στο κέντρο της Ουάσιγκτον τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Οι δρόμοι γύρω από τον Λευκό Οίκο έρημοι, μόνο αστυνομία, πού και πού κάποιος πολίτης πάντα με μάσκα, ακόμη και οι άστεγοι έχουν εξαφανιστεί από τα πάρκα.

Παρόμοιες είναι οι εικόνες από ολόκληρη την χώρα, όπου οι πολίτες αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες να ήρθε τέτοια καταστροφή και όλοι προσπαθούμε να αποδεχθούμε πως η επόμενη ημέρα εδώ στην Αμερική -όταν έρθει- δεν θα είναι πια η ίδια.

Στη Βρετανία, η Βασίλισσα Ελισάβετ η 2η απηύθυνε διάγγελμα στις 20:00 (22:00 ώρα Ελλάδος). Σε ένα πολύ προσωπικό μήνυμα, η Βασίλισσα Ελισάβετ θέλησε να τονώσει το ηθικό του λαού της που δοκιμάζεται με την κρίση της πανδημίας. Κάποιοι πενθούν, πολλοί υποφέρουν οικονομικά και όλοι μας χάσαμε την καθημερινότητα μας όπως την ξέραμε.

H Βασίλισσα εκθείασε τους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και παρότρυνε τους πολίτες να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορονοϊού με “αυτοπειθαρχία” και με “λύση το ήσυχο καλό χιούμορ” που χαρακτήρισαν παλαιότερες γενιές Βρετανών.

Το διάγγελμα μαγνητοσκοπήθηκε στο παλάτι του Ουίνδσορ όπου πήγαν η Βασίλισσα και ο σύζυγος της Φίλιππος τον προηγούμενο μήνα προληπτικά και θα μείνουν για το Πάσχα και όσο χρειαστεί.

Η βιντεοσκόπηση έγινε από έναν μόνο εικονολήπτη που φόρεσε τον ολοκληρωμένο εξοπλισμό που βλέπουμε σε γιατρούς που νοσηλεύουν ασθενείς με COVID-19.

Σχετική σταθεροποίηση εμφανίζει η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα σε Ιταλία και Ισπανία.

Η καραντίνα σώζει περισσότερες ζωές απ’ ότι το ιατρικό προσωπικό επισημαίνει ο επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας.

Στην Γαλλία, ένα πρόχειρο νοσοκομείο στήθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι για ασθενείς που θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία με διαθέσιμες κλίνες σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 7.500 και οι Αρχές θεωρούν οτι η κορύφωση της επιδημίας πλησιάζει αυτήν την εβδομάδα. Με την προϋπόθεση όμως οτι οι Γάλλοι δεν θα χαλαρώσουν την καραντίνα για βόλτες στη πόλη όπως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες λόγω καλοκαιρίας.

Η Αστυνομία χρησιμοποιεί drones για να υπενθυμίζει στους Παριζιάνους τα μέτρα.

Παράλληλα, σύγχυση έχουν δημιουργήσει η Ιατρική Ακαδημία και το Υπουργείο Υγείας για το αν πρέπει ή όχι να φοράει μάσκες ο πληθυσμός όταν βγαίνει από το σπίτι. Το “όχι” άλλαξε σε “ίσως είναι καλύτερα” άλλα οι μάσκες είναι ακόμα λίγες.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ανταποκρίσεις: Λένα Αργύρη, Ευδοξία Λυμπέρη, Θωμαϊς Παπαϊωάννου

Σχετική είδηση: Νέο ρεκόρ θυμάτων στη Ν. Υόρκη – Παράταση καραντίνας στην Ισπανία (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος