Χορηγία στα νοσοκομεία από εφοπλιστές – Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη (video)

Χορηγία στον χώρο της υγείας ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλουν να προσφέρουν εφοπλιστές, με τους οποίους συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τον πρωθυπουργό, υπεγράφη μνημόνιο χορηγίας μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του υπουργείου Υγείας. Η χορηγία θα καλύψει όλα τα έξοδα για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και την αγορά κλινοσκεπασμάτων για το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα συμβάλει: «Στην πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής των νοσοκομείων στην Αττική». Η συμφωνία προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση και κατασκευή των χώρων υγιεινής (τουαλέτες) στους θαλάμους νοσηλείας και στους κοινόχρηστους χώρους, όλων των δημόσιων νοσοκομείων για την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής και πιο συγκεκριμένα την πλήρη ανακαίνιση 2.761 χώρων Υγιεινής αλλά και την κατασκευή 96 νέων χώρων Υγιεινής.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος το οποίο υπολογίζεται σε έξι μήνες από την έναρξη υλοποίησης, για την οποία απαιτούνται τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχωρά άμεσα στην αγορά όλων των απαραίτητων κλινοσκεπασμάτων για τα δημόσια νοσοκομεία και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, ότι πρόκειται «για μια παρέμβαση η οποία, όχι απλά θα αλλάξει την καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά θα ξαναδώσει και στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας».

Αναφέρθηκε στην έννοια της ανάληψης συλλογικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της Ένωσης, όπως η πρωτοβουλία για την αγορά των νέων σκαφών του Λιμενικού. «Νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό αποτύπωμα της Ένωσης, με τη συλλογική της ιδιότητα πάνω και πέρα από τις ατομικές σας πρωτοβουλίες το οποίο οφείλουμε και να το χαιρετίσουμε και να το αναδείξουμε. Και, βέβαια, μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι ίδιοι οι ασθενείς οι οποίοι μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους υγιεινής σύγχρονους, αξιοπρεπείς, καθαρούς και θα μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας και σε κτίρια τα οποία, ενδεχομένως, είναι πιο παλιά» πρόσθεσε.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. έχουν να ανακαινιστούν κατά οποιονδήποτε τρόπο, δυστυχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Και κυρίως στα χρόνια της κρίσης δεν έχει γίνει το παραμικρό. Η τελευταία προσπάθεια που έγινε, έγινε επί υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου» και πρόσθεσε ότι θα ανακατασκευαστούν και θα ανακαινιστούν πλήρως όλοι οι χώροι υγιεινής των νοσοκομείων όλης της Αττικής, μετά από παρέμβαση της Ένωσης η οποία θα ξεκινήσει το πολύ σε 3 μήνες.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης υπογράμμισε: «ήταν συγκινητικό ότι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το Διοικητικό Συμβούλιο, ομόφωνα, δέχτηκε να αναλάβουμε αυτήν την παρέμβαση. Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε πάρα πολύ σύντομα, είναι και λίγο δύσκολο να εναρμονήσουμε τους κατασκευαστές με το να μην κλείσουμε και τα νοσοκομεία, αλλά θεωρώ ότι με μια αρμονική συνεργασία μέσα στο έτος το 2020 θα έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτή την προσπάθεια. Και νομίζω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την κοινωνική προσφορά την οποία τελευταίως την έχετε ζήσει. Υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία δεν τα ανακοινώνουμε, θεωρώντας πως σε ό,τι αφορά, τουλάχιστον, τον ανθρώπινο πόνο είναι κάτι το οποίο δεν θα θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα. Το έργο της «Συν-ένωσις» είναι ευρύτατο, καλύπτει όλη την Ελλάδα σε πάρα πολλές δράσεις».

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Βενιάμης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Μελίνα Τραυλού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος