Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση (video)

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας στην πόλη Τουέν Μουν στα προάστια του Χονγκ Κονγκ, καθώς οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίο διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους και στα κοντινά εμπορικά καταστήματα.

Οι διαδηλωτές, που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, σκληρά καπέλα και μαύρες μπλούζες έστησαν οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα πεζοδρόμια αλλά και καροτσάκια σούπερ μάρκετ.

Την πορεία είχαν αρχικά οργανώσει κάτοικοι της περιοχής, για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία του γραφείου της τοπικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα παράπονά τους για τον θόρυβο. Αργότερα, ωστόσο, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα φώναζε προς τις δυνάμεις ασφαλείας: «Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες του Χονγκ Κονγκ, όχι να τους επιτίθεται, δεν έχετε συνείδηση;».

Ενώ οι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στην περιοχή, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μία εκ των οποίων προκάλεσε μια μικρή εστία φωτιάς στον δρόμο.

Από την άλλη, η εταιρεία Hong Kong MTR, που διαχειρίζεται τα δημόσια μέσα μεταφοράς, έκλεισε τον σιδηροδρομικό σταθμό Τουέν Μουν για «λόγους ασφαλείας».

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος