Χίσλοπ : Ο πρωθυπουργός με πήρε για την ελληνική ιθαγένεια – Τι λέει για το νέο «Νησί»

H διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για την ιστορική νουβέλα της «Το νησί» αλλά και για πολλά ακόμη μυθιστορήματα με έμπνευση από την ελληνική ιστορία , μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στις δημοσιογράφους Αρετή Μπίτα και Έλενα Καραγιάννη , για την- τιμής ένεκεν- πολιτογράφησή της ως Ελληνίδας πολίτη .

Η συγγραφέας δηλώνει υπερήφανη και κατασυγκινημένη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα και μάλιστα περιγράφει με χιούμορ την έκπληξή της όταν η είδηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, της γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέντευξη γίνεται αναφορά στη σχέση αγάπης που νιώθει για τη χώρα μας και την πολύπαθη πορεία της μέσα στους αιώνες, εξηγώντας πως αυτή είναι και η αφετηρία της συγγραφικής δράσης .

Η Βικτώρια Χίσλοπ αποκάλυψε στοιχεία από τη συνέχεια της ιστορίας από “Το Νησί” , που συνέγραψε κατά τη διάρκεια του lock down στη Μεγ.Βρετανία και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στα βιβλιοπωλεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος