Από το ΣτΕ στην ΠτΔ: Oι συμβολισμοί της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου (video)

Σπουδαία προσωπικότητα και άξια γυναίκα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, χαρακτηρίζουν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας.

«Θεωρώ ότι είναι μια υπέροχη επιλογή, σπουδαία προσωπικότητα. Kαι άνδρας να ήταν, θα μπορούσε να επιλεγεί λόγω των προσόντων της. Το ότι είναι γυναίκα, είναι δώρο στην Ελληνίδα. Είναι μια άξια γυναίκα», σημείωσε η διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

«Χάρηκα που είναι γυναίκα. Δεν την ξέρω, πήρα τηλέφωνο όμως φίλους μου που την ξέρουν και ήταν ενθουσιασμένοι και είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε το χείλι τους», ανάφερε η Άλκη Ζέη.

Άνθρωποι των γραμμάτων, θεωρούν σωστή την επιλογή της, λόγω του εξαιρετικού βιογραφικού της, αλλά και γιατί ανοίγει ο δρόμος για τη θεμελίωση της ισότητας των φύλων στη χώρα μας.

«Είναι καινούριο πρόσωπο. Το γεγονός ότι είναι γυναίκα είναι ένα θετικό στοιχείο, το γεγονός ότι είναι δικαστικός είναι ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο. Ελπίζω ότι θα είναι μια καλή εκλογή», επισήμανε ο Θανάσης Βαλτινός.

«Πολύ σωστή επιλογή που ανοίγει δρόμο για τη θεμελίωση της ισότητας των φύλων. Εξαιρετικό βιογραφικό», δήλωσε ο ποιητής, Τίτος Πατρίκιος.

Οι γνώσεις της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο διεθνές δίκαιο, είναι άλλο ένα σημαντικό προσόν, το οποίο προκρίνουν στο Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

«Με γνώσεις του Διεθνούς Δικαίου, και κατανόηση από πλευράς της της διεθνούς πραγματικότητας, θα είναι πολύτιμη σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει πολλές εθνικές προκλήσεις, είπε ο Γιώργος Παγουλάτος, Γενικός Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, συγκεντρώνει την αποδοχή μεγάλης μερίδας του πνευματικού κόσμου. Όχι μόνο γιατί είναι γυναίκα,σύγχρονη, δυναμική και κοινωνικά ευαίσθητη, αλλά και γιατί έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στο δικαστικό σώμα.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασσάλου, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος