Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στο Χιούστον – Στη Λουιζιάνα ο Χάρβεϊ (video)

Η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ πλήττει την περιοχή δυτικά του Κάμερον στη Λουιζιάνα και αναμένεται να εξασθενήσει σήμερα τη νύκτα, ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο των ΗΠΑ για τους Κυκλώνες (NHC). Εντοπίζεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων δυτικά του Κάμερον, ανακοίνωσε το NHC.

«Όσον αφορά την πρόγνωση, το κέντρο του Χάρβεϊ θα κινηθεί την Πέμπτη κατά μήκος της Κοιλάδας του Κάτω Μισισιπή και της κοιλάδας του Τενεσί», ανακοίνωσε το κέντρο μετεωρολογικών προγνώσεων που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι.

Αυξάνεται ο αριθμός των πλημμυροπαθών στο Τέξας και στην πόλη του Χιούστον πλέον ισχύει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, έως νεωτέρας διαταγής.

H επιβολή του μέτρου αποσκοπεί στην μείωση των επεισοδίων λεηλασίας, ένοπλης ληστείας και αντιποίησης αρχής με άτομα που προσποιούνται τους αστυνομικούς, είπαν οι αρχές της πόλης.

Η απαγόρευση θα ισχύει κάθε βράδυ από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ., είπε ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ σε συνέντευξη τύπου. Η πόλη έχει επίσης ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικών από άλλες περιοχές.

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στο Χιούστον – Στη Λουιζιάνα ο Χάρβεϊ (video)
AP photo

“Απαγορεύεται να οδηγείτε και να βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Ήδη είχαμε προβλήματα με ένοπλες ληστείες, με άτομα που έφεραν πιστόλια και όπλα”, είπε ο διοικητής της αστυνομίας του Χιούστον Αρτ Ασεβέντο, αναφερόμενος στο περιοριστικό ωράριο.

Η πόλη θα ανοίξει επίσης αρκετά πρόσθετα καταφύγια για να μειώσει τον συνωστισμό στο συνεδριακό κέντρο, το οποίο ήδη στεγάζει 10.000 άτομα. Μερικά από αυτά θα μεταφερθούν παραπλήσια σε μέγαρο μουσικής και στάδιο του μπάσκετ.

Επίσης, η πόλη θα ανοίξει και καταφύγιο στο δυτικό τμήμα του Χιούστον, κοντά σε σημείο όπου έχουν πλημμυρίσει πάνω από 3.000 σπίτια. Άλλο ένα κέντρο στο Χαμπλ του Τέξας θα φιλοξενήσει άτομα από τα βόρεια προάστια της πόλης, είπε ο δήμαρχος Τέρνερ

Η τροπική καταιγίδα μέχρι στιγμής  έχει προκαλέσει τον θάνατο, άμεσα ή έμμεσα, τουλάχιστον 20 ανθρώπων ή ακόμα και 22 σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ. Οι αρχές αναμένουν και τα αποτελέσματα νεκροψιών για να αποφανθούν αν όλοι οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τον Χάρβεϊ. Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα  ένας βετεράνος αστυνομικός που πνίγηκε. 

Ο Στιβ Πέρες, που εργαζόταν 34 χρόνια στην αστυνομία, πνίγηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον δρόμο μεταξύ της οικίας του, που βρίσκεται σε ένα προάστιο του Χιούστον, και του αστυνομικού τμήματος όπου εργαζόταν, εξήγησε ο διοικητής  Αρτ Ασιβίντο.

Οι κάτοικοι της κομητείας Χάρις στο Τέξας που ζουν σε ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων από ένα χημικό εργοστάσιο του γαλλικού ομίλου Arkema απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες του λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς ή έκρηξης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και αξιωματούχοι της Arkema.

Ο όμιλος Arkema προειδοποίησε την κομητεία για “την πιθανή αντίδραση ορισμένων από τα χημικά προϊόντα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

Τα χημικά προϊόντα που είναι αποθηκευμένα στο εργοστάσιο πρέπει να ψύχονται, αλλά η ηλεκτροδότηση διακόπηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές και οι γεννήτριες έκτακτης ανάγκης επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Πρόβλημα με τα κατοικίδια  δημιουργήθηκε έξω από το συνεδριακό κέντρο του Χιούστον, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο καταφύγιο.

Δεκάδες άνθρωποι με τους σκύλους τους που έφθασαν εκεί ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να τους πάρουν μέσα μαζί τους ή ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν ήταν διαθέσιμες για να τα φροντίσουν.

επιτράπηκε η είσοδος σε συγκεκριμένο χώρο που παραχωρήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου όπου τα κατοικίδια τοποθετήθηκαν μέσα σε κρεβατάκια σκύλων δίπλα στους ιδιοκτήτες τους.

Οι αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσαν ότι οι πλημμυροπαθείς με τα κατοικίδια τους είναι ευπρόσδεκτοι στα καταφύγια του.

Ο Χάρβεϊ εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες άλλα ζώα. Στον Ζωολογικό Κήπο του Χιούστον, πλημμύρισαν κάποιοι από τους χώρους φιλοξενίας , ωστόσο τα ζώα είχαν μεταφερθεί σε εσωτερικούς χώρους. Μια ομάδα από 30 ανθρώπους παραμένει πάντως στους χώρους του Κήπου για να διασφαλίσει την ασφάλεια των 6.000 ζώων του.

Σχετική είδηση:Στο Τέξας ο Τραμπ: «Επικών διαστάσεων» οι πλημύρες – Ανακτά την ισχύ του ο «Χάρβεϊ»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ