Α. Τσίπρας: Αντιμετωπίζουμε ασύμμετρο φαινόμενο – Προέχει η ανθρώπινη ζωή (video)

Μετά την ενημέρωση που είχε από τους επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η εικόνα των καταστροφών είναι αυτή ενός ασύμμετρου φαινομένου. “Διέκοψα το ταξίδι μου όταν πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση στην Αττική είναι εκτός ελέγχου” ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

“Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική και την Ελλάδα”, συνέχισε, τονίζοντας πως επιχειρούν πάνω απο 600 άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής με 300 οχήματα στα 3 μεγάλα μέτωπα. Όπως είπε, δίνουμε την μεγαλύτερη έμφαση στην περιοχή του Βουτζά προκειμένου να απεγκλωβίσουμε συνανθρώπους μας που είναι εγκλωβισμένοι στις παραλίες.

Η επιχείρηση που πραγματοποιείται είναι συντονισμένη και σε αυτή συμμετέχουν σχεδόν όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους αλλά κυρίως στους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο να βάλουν ως προτεραιότητα την ζωή τους. “Δεν προέχει η περιουσία, όσο κι αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, μεγαλύτερη αξία έχει ανθρώπινη ζωή, όλοι πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να προστατεύσουμε την ζωή”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ζήτησε να βρίσκονται όλοι σε διαρκή εγρήγορση, ενότητα και προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης για την χώρα, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι με αυτοθυσία βρίσκονται στις επάλξεις και κατάφεραν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

“Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και στόχος μας είναι να περιορίσουμε την καταστροφική συνέπεια ενός ασύμμετρου φαινομένου” κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος