Σοκ από το πρωτοφανές μακελειό στην Ταϊλάνδη-27 νεκροί σε θρίλερ 18 ωρών (video)

Νεκρός είναι ο 34χρονος δράστης του πολύνεκρου επεισοδίου το οποίο έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη. Στους 27 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους 13χρονο παιδί, ο δράστης της επίθεσης καθώς και ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων, ενώ 63 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν τον θάνατο του υπαξιωματικού στις 9.30 το πρωί της Κυριακής, ενώ ο δράστης βρισκόταν σε αμόκ από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα (10.00 GMT).

Η ολονύκτια επιχείρηση συνολικής διάρκειας 12 ωρών εντός του πενταώροφου εμπορικού κέντρου, εξελίχθηκε σε θρίλερ.

https://twitter.com/Globalpoliticss/status/1226324478906556426?s=20

16 ώρες μετά τους πρώτους πυροβολισμούς από τον δράστη, πηγές των δυνάμεων ασφαλείας δήλωναν ότι ούτε ο ένοπλος αλλά ούτε οι όμηροι που φέρεται να κρατούσε είχαν βρεθεί. Τελικά ανακοινώθηκε ότι κρατούσε επτά ομήρους χωρίς να διευκρινίζεται η τύχη τους.

“Ο δράστης εξακολουθεί να βρίσκεται στο υπόγειο και όπως φαίνεται δεν κρατά ομήρους”, ανέφερε αστυνομικός στις 4 τα ξημερώματα.

Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Thairath TV είχε μεταδώσει πως ο δράστης είχε κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο και μάλιστα σκότωσε μέλος των ειδικών δυνάμεων και τραυμάτισε έναν ακόμη.

https://twitter.com/StickboyBangkok/status/1226349552279535616?s=20

Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

https://twitter.com/RK_U2/status/1226123193393569795?s=20

Δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των θυμάτων, ανέφερε μεταμεσονύκτια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «αστυνομία και στρατός ένωσαν τις δυνάμεις τους και βοήθησαν στην απομάκρυνση εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα από το εμπορικό κέντρο».

Νωρίτερα ο στρατιώτης είχε αναρτήσει στο Facebooκ μήνυμα όπου ανέφερε ότι «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους» και μια φωτογραφία, πιθανότατα του δικού του χεριού να κρατά ένα όπλο. Κάποια στιγμή, αφού είχε ξεκινήσει να πυροβολεί, ανήρτησε το μήνυμα «Να τα παρατήσω;». Το Facebook έκλεισε το λογαριασμό του.

«Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα ο οποίος τραυματίες στο νοσοκομείο, απέδωσε το αμόκ σε μνησικακία που προήρθε από συμφωνία αγοραπωλησίας γης, στην οποία ο δράστης θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: ‘Αγις Μενούτης
Σχετική είδηση:Ταϊλάνδη: Νεκρός ο δράστης-«Ασύλληπτο» μακελειό (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος