Μέρκελ: Πρέπει να περιμένουμε μέχρι την 1η Μαρτίου πριν το οποιοδήποτε βήμα ανοίγματος

Η Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε εναντίον οποιασδήποτε χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι την 1η Μαρτίου.

«Το χρονικό διάστημα κατά τον οποίο η βρετανική μετάλλαξη του ιού δεν έχει ακόμη κυριαρχήσει είναι καθοριστικό για να μειωθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι αριθμοί των κρουσμάτων. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει κατά την άποψή μου να περιμένουμε μέχρι την 1η Μαρτίου πριν γίνει το οποιοδήποτε βήμα ανοίγματος», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ στους συμμετέχοντες στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Αυτό είναι δύσκολο για τους γονείς και άλλους ανθρώπους που έχουν πληγεί (από τα περιοριστικά μέτρα). Στη συνέχεια όμως μπορούν να γίνουν τα πρώτα βήματα (χαλάρωσης των μέτρων) με ήσυχη συνείδηση», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν (βέβαια) ακόμη διαφορές επ΄αυτού», παραδέχτηκε η καγκελάριος μια μέρα πριν από τις διαβουλεύσεις της με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι «περιμένει πως η βρετανική μετάλλαξη του ιού θα είναι η κυρίαρχη στη Γερμανία σε λίγες εβδομάδες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος