Νέες ιδέες, φέρνουν στο προσκήνιο παλιές αγαπημένες συνήθεις και αποκτούν διεθνή γευστική ταυτότητα.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, με τον πάντα ευρηματικό, ξεχωριστό τρόπο που διαθέτει παρουσιάζει το ταξίδι που πραγματοποιούν τα ξεχωριστά ζυμαρικά τα οποία παράγονται από μια οικογενειακή επιχείρηση στα Άνω Πορόια Σερρών. Ως αυτήκοος μάρτυς ο Βασίλης μεταφέρει την συνομιλία που είχε με έναν γνωστό του.
«Ο Κώστας πήγε σε ένα εστιατόριο στο Ντουμπάι όπου διασημότητες του star system γευμάτιζαν σε εστιατόριο γνωστό για τις γκουρμέ γεύσεις και τις αλμυρές τιμές του. Αυτές οι διασημότητες είχαν πάρει ως πρώτο πιάτο παπαρδέλες από βουβαλίσιο γάλα “made” στα Άνω Πορόια».
Μια περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας ζούσαν κατά κύριο λόγο από την παραγωγή καπνών, με την πάροδο του χρόνου, την αντικαπνιστική εκστρατεία και τις εισαγωγές, βρέθηκαν ενώπιον των πιεστικών αναγκών της επιβίωσης.
Η Γεωργία Ανδρεάδου, όταν προ δεκαέξι ετών εγκατέλειψαν τα χωράφια αποφάσισε να ασχοληθεί με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Άλλωστε ο νομός φημίζεται για την παραγωγή βουβαλίσιου γάλακτος και όχι μόνον.
Όπως σημειώνει η κ. Ανδρεάδου, τα ζυμαρικά από βουβαλίσιο γάλα είναι πλούσια πηγή σιδήρου, φωσφόρου και βιταμίνης Α, καθώς επίσης και η ιδανική λύση για άτομα αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα. Επιπλέον, το βουβαλίσιο γάλα δίνει μια γλυκιά γεύση και έχει περισσότερο ασβέστιο κατά 58% σε σχέση με το αγελαδινό γάλα, 40% περισσότερες πρωτεΐνες και 43% λιγότερη χοληστερόλη.
Ως ιδιοκτήτρια εργαστηρίου παραδοσιακών ζυμαρικών πλέον βλέπει το μέλλον να διαγράφεται ευοίωνο και μέσο άνθισης του αγροτικού τομέα.
Τα ζυμαρικά της κ. Ανδρεάδου ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και μετά το Ντουμπάι μένει να κατακτήσουν τις διεθνείς κουζίνες.
Τα “αστέρια” του Χόλυγουντ, ήταν εκείνα που ανακάλυψαν πρώτα το ελληνικό κατσικίσιο τυρί και έβαλαν στο πιάτο τους την μεσογειακή δηλαδή την κρητική κουζίνα. Με τον ίδιο τρόπο στην προκειμένη περίπτωση ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο για εκείνους που επενδύουν στην ευζωία και την μακροημέρευση.
Φωτογραφίες: με την άδεια της κ. Γεωργίας Ανδρεάδου, Εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος