Ζ. Μακρή: “Το υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε επιπλέον ενέργειες για το bulling στα σχολεία”

Πολυπαραγοντικό και δυσάρεστο” χαρακτήρισε το φαινόμενο του bulling στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή η οποία βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η κα Μακρή δήλωσε ότι το υπουργείο θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για το θέμα με αφορμή το περιστατικό βίας με τον 11χρονο μαθητή στον Εύοσμο.

“Έχουμε 1100 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που πηγαίνουν τουλαχιστον μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία, το σύμβουλο σχολικής ζωής και εδώ από την Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Διαμεσολάβησης, πειραματικά, πιλοτικά το οποίο θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα κι αφορά στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στην συνέχεια την επιμόρφωση μαθητών“, πρόσθεσε η κα Μακρή.

“Είναι ένα θέμα ευαίσθητο, πάρα πολύ δύσκολο κι επιβάλλει, απαιτεί και πρόσθετες κινήσεις τις οποίες ήδη το Υπουργείο σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προετοιμάζει. Είναι κυρίως και πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας σε ότι αφορά τα παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά καλό είναι να υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και της μαθητικής κοινότητας“, κατέληξε η κα Μακρή.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος