Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Επταπυργίου- Άμεσα πιάνουν δουλειά τα συνεργεία για να αλλάξει η εικόνα στην περιοχή των Συκεών

Η δέσμευση του προέδρου της αναδόχου κοινοπραξίας ότι η Επταπυργίου και η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν νέα αναβαθμισμένη εικόνα πιο σύντομα από ό, τι προβλέπουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της συμφωνίας, «σφράγισε» την σημερινή υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και την «Ένωση Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ-ΝΑΤΟΥΡΑ ΑΕ» που ανέλαβε το μεγάλο έργο.


Τα αισθήματα ικανοποίησης και ανακούφισης ήταν εμφανή σήμερα στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών όπου ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές υπέγραψαν τη σύμβαση ανάπλασης με τον πρόεδρο της αναδόχου κοινοπραξίας Αντώνη Κόκκινο μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια για να ξεπεραστούν οι συμπληγάδες της γραφειοκρατίας των αλλεπάλληλων ενστάσεων και των δικαστικών προσφυγών για να αποφασίσει το Ανώτατο δικαστικό όργανο τον ορισμό της τελικής αναδόχου. Να σημειωθεί ότι η κοινοπραξία που τελικά θα υλοποιήσει το έργο («Ένωση Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ-ΝΑΤΟΥΡΑ ΑΕ») είναι αυτή που είχε οριστεί από τον δήμο προσωρινή ανάδοχος πριν από περίπου επτά μήνες έχοντας προσφέρει έκπτωση της τάξης του 21,8%.

Το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αφορά τις οδούς Επταπυργίου, Ρήγα Φεραίου ως την Κύπρου, Καρόλου Κουν και περίπου 50 ακόμη κάθετες οδούς, αναμορφώσεις πάρκων και χιλιάδες φυτεύσεις.
Φανερά ικανοποιημένος που έφτασε επιτέλους η στιγμή της υπογραφής της σύμβασης για τη μεγαλύτερη ανάπλαση στο δήμο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της περιοχής και την ποιότητα ζωής, κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της δημοτικής ενότητας Συκεών και θα συμβάλλει στον πρασινισμό της αφού στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται 11.000 νέες φυτεύσεις. «Παρά τις προσπάθειες μας να «τρέξει» το έργο, οι προσφυγές και οι δικαστικές περιπέτειες στις οποίες ενεπλάκη ο δήμος χωρίς να φέρει καμία ευθύνη μας καθυστέρησαν για περίπου τρία χρόνια. Σίγουρα θα ακούσουμε την κριτική ότι πρόκειται για προεκλογικό έργο αλλά καλώ όλους όσοι έχουν αυτή τη θέαση στο θέμα να παρακολουθήσουν την χρονική εξέλιξή του από τη στιγμή που ανατέθηκε η μελέτη στην Τεχνική μας υπηρεσία μέχρι σήμερα. Μένω στο ευχάριστο γεγονός ότι τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και υπογράψαμε τη σύμβαση ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Ο κ. Κόκκινος μας διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι εργασίες θα προχωρούν γρήγορα και θα εξελίσσονται σε πολλαπλά μέτωπα – δηλαδή θα δουλεύουν παράλληλα πολλά συνεργεία – έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ένα πραγματικά εμβληματικό έργο για το δήμο μας ίσως και μέσα στο 2024».
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κοινοπραξίας ο δήμαρχος ζήτησε καλή συνεργασία, προσεγμένη εργασία, ιδιαίτερη προσοχή στις προσβάσεις των ΑμεΑ, και δέντρα 7-8 ετών που θα φυτευτούν και τα οποία επιλέχθηκαν από τις υπηρεσίες του δήμου γιατί είναι πιο ανθεκτικά.

Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου επειδή έφτασε η μέρα της υπογραφής της σύμβασης. «Είμαστε εδώ συνεχώς για να λύνουμε τυχόν προβλήματα που θα προκύπτουν σε καθημερινή βάση. Με καλή διάθεση και συνεργασία με όλα τα συνεργεία της αναδόχου σε κάθε γωνιά του έργου, είμαστε σίγουροι πως οι εργασίες θα προχωρούν κανονικά και όσο πιο γρήγορα γίνεται», τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Επταπυργίου- Άμεσα πιάνουν δουλειά τα συνεργεία για να αλλάξει η εικόνα στην περιοχή των Συκεών

Το έργο αφορά τον περιβαλλοντικό ανασχεδιασμό της οδού Επταπυργίου, της Καρόλου Κουν και τμήματος της Ρήγα Φεραίου ως την Κύπρου, όπως και 50 κάθετων οδών. Ουσιαστικά πρόκειται για συνολικά 10 χιλιόμετρα ανάπλασης, το 1/5 δηλαδή της έκτασης της δημοτικής ενότητας Συκεών. Η ανάπλαση αφορά τα πεζοδρόμια και τις νησίδες της Επταπυργίου και τμήματος της Ρήγα Φεραίου, τους 50 δρόμους ήπιας κυκλοφορίας που την τέμνουν κάθετα, την οδό Καρόλου Κουν, και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Επίσης, προβλέπεται υπογείωση των εναέριων δικτύων χαμηλής και μεσαίας τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και των κάδων κατά μήκος της Επταπυργίου και των κάθετων οδών της. Στο πλαίσιο του προγράμματος Smart City, περιλαμβάνονται φωτιζόμενες διαβάσεις και φανάρια με συστήματα αντίστροφης μέτρησης καθώς και εξυπηρέτησης ΑμεΑ. Επιπλέον η μελέτη περιλαμβάνει «έξυπνες» στάσεις σε 15 σημεία για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και υποδαπέδιο φωτισμό στον κεντρικό άξονα.

Για την άθληση και την αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και για την αλλαγή του μικροκλίματος, θα ανακατασκευαστούν πέντε πάρκα της περιοχής και θα προστεθούν χώροι πρασίνου. Συνολικά, προγραμματίζονται φυτεύσεις 1.500 νέων μεγάλων δένδρων, 8.000 θάμνων και 1.500 καλλωπιστικών φυτών, συνολικά 11.000 φυτεύσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 15.740.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 που έγινε «γέφυρα» με το 2020 -’27.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος