Χρ. Λυροπούλου: Η επιχειρηματίας που έφερε την Ελλάδα στην καρδιά της βρετανικής αγοράς με το online σούπερ μάρκετ της

Η Χριστίνα Λυροπούλου, εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων στη Βρετανία, είναι η δημιουργός ενός online σούπερ μάρκετ που έχει κάνει μόδα τα ελληνικά προϊόντα στη Βρετανία.  

Έχει στήσει τη δική της επιχείρηση στη Γλασκώβη από το 2011, με την αποκλειστική εισαγωγή μίας τεράστιας γκάμας ελληνικών προϊόντων που παίρνει κατευθείαν από την πηγή και τα διαθέτει στη βρετανική αγορά. Όπως λέει η ίδια, η ιδέα για το project ξεκίνησε τυχαία σε ένα τραπέζι φίλων από Ελλάδα και από τη συνειδητοποίηση ότι στη Σκωτία δεν ήταν καθόλου γνωστό το ελληνικό φαγητό. Όταν λοιπόν ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Γλασκώβη, σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτό το μεγάλο κενό στην αγορά. Αντιλήφθηκε πως οπουδήποτε στη Βρετανία υπήρχε η αντίστοιχη έλλειψη ελληνικών προϊόντων, όπως και στη Γλασκώβη, και αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ, με σκοπό να κάνει τα ελληνικά προϊόντα προσιτά παντού και σε όλους, τυγχάνοντας στην πορεία θερμής υποδοχής από την τοπική αγορά.

Ένα μέρος αυτών των προϊόντων διατίθεται μάλιστα και στη χονδρική και συγκεκριμένα σε μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις εστίασης. Η γκάμα των προϊόντων που πωλούνται ηλεκτρονικά ξεπερνά τα 400 και περιλαμβάνει όλα τα συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν καθημερινά στην ελληνική κουζίνα, όπως κατεψυγμένες πίτες, συσκευασμένα τυριά, αλλαντικά αλλά και φρέσκα γλυκά που παρασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, καθώς και αλκοολούχα ποτά, όπως κρασιά, μπύρες και λικέρ.

Όπως τόνισε η κα Λυροπούλου, τα τελευταία πέντε χρόνια η ζήτηση για το ελληνικό φαγητό έχει αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στην εξέλιξη της εταιρείας της, που, εν μέσω κορονοϊού, Brexit αλλά και εκτόξευσης των διεθνών τιμών, βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, γεγονός που αποδεικνύει πόσο διαφορετικό είναι πλέον το τοπίο στη Βρετανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος