Μια επιχείρηση στην Θάσο που ανθεί, οφείλει την επιτυχία της στην στροφή προς την παραδοσιακή παρασκευή τροφίμων.
Ο Κώστας Κυρίτσογλου, ιδιοκτήτης εργαστηρίου ζυμαρικών, εξηγεί ότι η νοοτροπία των επισκεπτών στο νησί έχει αλλάξει και έγιναν πιο απαιτητικοί. Όπως λέει αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Βεβαίως αυτοί ζητούν το κάτι παραπάνω από το κλισέ των συνταγών που συναντώνται σε όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Κυρίτσογλου και η σύζυγός του αναζήτησαν αυτό το κάτι που θα ήταν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή τους. Όπως όλα τα πράγματα έτσι και οι συνταγές τους έχουν την δική της ιστορία. Η παρασκευή ζυμαρικών γίνεται «Σαν Άλλοτε», με μια ξεχωριστή πινελιά που παντρεύει το μελάνι της σουπιάς και το ούζο, με τα θαλασσινά. Μια ιδέα της συζύγου του.
Μια μεμονωμένη προσπάθεια δεν αρκεί για να αλλάξουν τα δεδομένα. Έτσι, μικρές επιχειρήσεις του νησιού συνέδραμαν στην προσπάθεια με τα προϊόντα τους και δημιουργούν αριστουργήματα γεύσεων.
«Σκοπός της επιχείρησης από την έναρξη λειτουργίας της το 2018 ήταν να αναπαράγουμε τα παραδοσιακά τρόφιμα. Ενδεικτικά τον τραχανά που παρασκευάζεται στο χέρι για να πάρει την γνήσια ξινή γεύση με την φυσική ξήρανση, και όχι στην μηχανή, που τον καθιστά βιομηχανικό προϊόν», λέει ο κ. Κυρίτσογλου.
Αξιέπαινες προσπάθειες που ανταμείβονται από την ανταπόκριση του κόσμου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος