Χειροποίητες χυλοπίτες και τραχανάς από την Θάσο

Μια επιχείρηση στην Θάσο που ανθεί, οφείλει την επιτυχία της στην στροφή προς την παραδοσιακή παρασκευή τροφίμων. 

Χειροποίητες χυλοπίτες και τραχανάς από την Θάσο

Ο Κώστας Κυρίτσογλου, ιδιοκτήτης εργαστηρίου ζυμαρικών, εξηγεί ότι η νοοτροπία των επισκεπτών στο νησί έχει αλλάξει και έγιναν πιο απαιτητικοί. Όπως λέει αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών κυρίως από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Βεβαίως αυτοί ζητούν το κάτι παραπάνω από το κλισέ των συνταγών που συναντώνται σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο κ. Κυρίτσογλου και η σύζυγός του αναζήτησαν αυτό το κάτι που θα ήταν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή τους. Όπως όλα τα πράγματα έτσι και οι συνταγές τους έχουν την δική της ιστορία. Η παρασκευή ζυμαρικών γίνεται «Σαν Άλλοτε», με μια ξεχωριστή πινελιά που παντρεύει το μελάνι της σουπιάς και το ούζο, με τα θαλασσινά. Μια ιδέα της συζύγου του.

Μια μεμονωμένη προσπάθεια δεν αρκεί για να αλλάξουν τα δεδομένα. Έτσι, μικρές επιχειρήσεις του νησιού συνέδραμαν στην προσπάθεια με τα προϊόντα τους και δημιουργούν αριστουργήματα γεύσεων.

Χειροποίητες χυλοπίτες και τραχανάς από την Θάσο

«Σκοπός της επιχείρησης από την έναρξη λειτουργίας της το 2018 ήταν να αναπαράγουμε τα παραδοσιακά τρόφιμα. Ενδεικτικά τον τραχανά που παρασκευάζεται στο χέρι για να πάρει την γνήσια ξινή γεύση με την φυσική ξήρανση, και όχι στην μηχανή, που τον καθιστά βιομηχανικό προϊόν», λέει ο κ. Κυρίτσογλου.

Αξιέπαινες προσπάθειες που ανταμείβονται από την ανταπόκριση του κόσμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος