Χειμερινές θερμοκρασίες στην Ήπειρο

Σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, οι Θερμοκρασίες στο Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και ολόκληρη σχεδόν την ορεινή Ήπειρο παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές ακόμη και την καλοκαιρινή περίοδο.

Θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε χειμώνα κατέγραψε τις πρωινές ώρες ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος.

Όταν ο τόπος “καίγεται” από την ζέστη του καλοκαιριού στην Βωβούσα Ιωαννίνων οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατούν έως και τα μέσα του Ιουνίου.

«Το βράδυ δεν αρκεί το πάπλωμα. Χρειάζεται βελέντζα για να ζεσταθούν οι κάτοικοι. Με 8-10 βαθμούς θερμοκρασία το κλίμα παρουσιάζει εκπληκτικές διαφορές σε ακτίνα 50-100 χλμ.

Ο Θανάσης Σταγκογιάννης, κάτοικος της Βωβούσας και ιδιοκτήτης ξενώνα αναφέρει ότι αρχίζουν να ανάβουν τα τζάκια από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Χειμερινές θερμοκρασίες στην Ήπειρο

Το καλοκαίρι διαρκεί σχεδόν τρείς μήνες και όσον αφορά τις θερμοκρασίες ο χειμώνας είναι μακρύς. Για αυτόν τον λόγο κάθε οικογένεια με ένα σπίτι γύρω στα 150 τ.μ. χρειάζεται 30 τόνους ξύλα την χρονιά. Ως εκ τούτου οι οκτώ μετρικοί τόνοι που δίνονται δωρεάν αρκούν μόλις για δυο μήνες.  

Μέσα στον Αύγουστο χρειάζεται βαρύ κλινοσκέπασμα και η περιοχή συνίσταται για διακοπές σε εκείνους που δεν αντέχουν να “ψήνονται” κάτω από τον καυτό ήλιο στις παραλίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος