Με γεύση από την χώρα της, οι πίτες μιας γεωργιανής έχουν βρεί μια θέση στην στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σίνδου.
Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Όλγα Δαδίνη παρουσιάζει μια διαφορετικής προελεύσεως σπιτική συνταγή.
Έξω από Θεσσαλονίκη ζει η κ Παξασβίλι, η οποία έφτασε στην Ελλάδα πριν από 23 χρόνια προερχόμενη από την Γεωργία. Σήμερα με την κόρη της ψήνουν και δεν προλαβαίνουν χειροποίητες πίτες.

Είτε στο τηγάνι είτε στον φούρνο η γεύση είναι εξαιρετική και η διαφορές είναι στο πλάσιμο της ζύμης, στο γέμισμα και στο ψήσιμο, όπως εξηγεί η Μαντόνα Παξασβίλι.
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γεωργιανό πιάτο με προζυμένιο ψωμί γεμιστό με τυρί. Το γεωργιανό τυρί σουλγκούνι, είναι κάτι σαν “τουρσί τυρί”, από αγελαδινό γάλα ή άλλα τυριά που λιώνουν όπως η μοτσαρέλα. Απλώνεται στο φύλλο, κλείνεται σε πουγκί και ανοίγεται σε φύλλο με τον πλάστη.

Η ζύμη πλάθεται σε διάφορα σχήματα και ψήνεται με το μείγμα τυριού, και μερικές φορές άλλων υλικών όπως αυγά, στο κέντρο, κάτι σαν πεινερλί. Είναι ένα δημοφιλές εθνικό πιάτο, που παρασκευάζεται σε κάθε σημείο όπου κάποια γεωργιανή νοσταλγεί πατροπαράδοτες γεύσεις της χώρας της.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος