Χανιά- Η αρχαιότερη πόλη της Κρήτης

Μια εβδομάδα δεν αρκεί για να ανακαλύψει κάποιος τα Χανιά, από τις παλαιότερες πόλεις της Κρήτης με ιστορία που καταγράφεται από τον 11ο π.Χ. αιώνα όταν οι πρώτοι αποικιστές από την ηπειρωτική Ελλάδα, οι Δωριείς, ίδρυσαν την Κυδωνία, στην σημερινή πόλη των Χανίων.

Ο Νεκτάριος Ψαρουδάκης, αντιδήμαρχος τουρισμού δήμου Χανίων, επισημαίνει τα πλεονεκτήματα της περιοχής, όσον αφορά τις επιλογές των επισκεπτών, εντός της πόλεως αλλά και στην γύρω περιοχή με τα γνωστά χωριά, το φαράγγι της Σαμαριάς  και την ιδιαίτερη κουζίνα των κατοίκων.

Ξεκινώντας από το παλιό ενετικό κάστρο, στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλεως το Καστέλι που κατοικείται από την νεολιθική εποχή, έως το σιντριβάνι στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, κάθε βήμα του επισκέπτη σταματά σε μια ιστορία. Λίγα μέτρα από την θάλασσα, στην άκρη του παλιού λιμανιού το σπίτι, όπου στέγαζε το γραφείο του Βενιζέλου, έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας των επισκεπτών, που επιλέγουν κατάλυμα όχι βάση αστέρων, αλλά ιστορίας. Εκεί η μυρουδιά από τα παλιά έπιπλα, τα έγγραφα, τους πίνακες και τα χαλιά, έχει ποτίσει τους τείχους και την φαντασία που αναδράμει στο παρελθόν.

Χανιά- Η αρχαιότερη πόλη της Κρήτης

Η κρητική φιλοξενία είναι διάσημη, αλλά όταν περιορίζεται ο ορίζοντας των επισκεπτών σε παραλίες τσικουδιές και μαντινάδες είναι πολύ στενός. Οι ξένοι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο από τους Έλληνες στην γνώση και τον πολιτισμό. Άλλωστε παραλίες και φαγητά υπάρχουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Εάν δεν επενδύσει κάποιος τον χρόνο σε κάτι διαφορετικό προς τι το ταξίδι;  

Χανιά- Η αρχαιότερη πόλη της Κρήτης

Από το πρωί έως αργά το βράδυ κάποιο σημείο των Χανίων αναδεικνύει την εξαιρετική ιστορία και ομορφιά του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος