Χαλκιδική: Τουρίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στην Ουρανούπολη

Μία τουρίστρια από τη Ρουμανία, ηλικίας 63 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στην Ουρανούπολη, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να φτάσει στο σημείο από τον Άγιο Νικόλαο.

Η άτυχη γυναίκα έκανε τις διακοπές της και χθες το μεσημέρι έφτασε στο λιμάνι της Ουρανούπολης μετά από κρουαζιέρα. Στη συνέχεια όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία και σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια υπέστη ανακοπή. Αυτόπτες μάρτυρες και διασώστες αναφέρουν ότι ήδη κατά την κρουαζιέρα δεν αισθανόταν καλά και βγήκε από το πλοίο υποβασταζόμενη. Αμέσως έσπευσαν διασώστες-ιδιώτες για να προσφέρουν τις πρώτε βοήθειες και στο σημείο βρέθηκε και ιδιώτης γιατρός, αλλά παρά τις προσπάθειες του με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και ενέσεις αδρεναλίνης η 63χρονη δεν τα κατάφερε.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί χρειάστηκε, για να φτάσει -στην Ουρανούπολη από τον Άγιο Νικόλαο- περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά και όταν πλέον βρέθηκε στο σημείο, η τουρίστρια από τη Ρουμανία, είχε ήδη καταλήξει.

«Όταν ήρθα ήταν ήδη ιδιώτης γιατρός. Είχε βάλει απινιδωτή και οξυγόνο και είχαν ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Το ασθενοφόρο το κάλεσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δίπλα», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας ενώ κάτοικος της περιοχής αναφέρει: «Χάσαμε έναν άνθρωπο. Είναι δυσφήμιση για την περιοχή μας, με πέντε κέντρα υγείας, με πολυϊατρείο στα 10χλμ. που δεν έχει γιατρό και ασθενοφόρο, σε μια περιοχή που έχει 30.000 κόσμου κάθε καλοκαίρι».

Ο αστυνομικός Σταθμός Ουρανούπολης έχει αναλάβει την προανάκριση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος