Χαλκιδική: Αυξημένα στα 3,5 εκατ. ευρώ τα μεταλλευτικά τέλη που έλαβε το 2022 ο δήμος Αριστοτέλη, σύμφωνα με την «Ελληνικός Χρυσός»

Στα 3,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2022 τα μεταλλευτικά τέλη που έλαβε ο δήμος Αριστοτέλης από τη δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Το αυξημένο αυτό ποσό ελήφθη έπειτα από την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για διπλασιασμό του ποσοστού των τελών που αποδίδονται στον δήμο από το 20% στο μέγιστο επιτρεπτό όριο του 40%. Αυτό το ποσό, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) για τη Μεταλλευτική και Λατομική Δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2022, αντιστοιχεί στο 95,6% του συνόλου των εσόδων υπέρ δήμων από εκμετάλλευση μεταλλείων σε όλη την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Πρόκειται για σημαντικούς πόρους, που ο Δήμος Αριστοτέλη μπορεί να αξιοποιήσει για την ενίσχυση των βασικών υποδομών του, καθώς και για αναπτυξιακά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνικός Χρυσός, πέραν της απόδοσης των αυξημένων μεταλλευτικών τελών που οφείλει να αποδίδει στο Δημόσιο, επιπρόσθετα σχεδιάζει και υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία με επενδύσεις που την τελευταία δεκαετία ξεπερνούν τα 26 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι το 2022, η εταιρεία προχώρησε σε κοινωνικές επενδύσεις συνολικής δαπάνης 1,45 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 137 έργων και δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, και το 2023 υλοποίησε 146 έργα και δράσεις συνολικού ύψους 1,73 εκατ. ευρώ» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπενθυμίζει ακόμα πως η εταιρεία έχει δεσμευτεί, μέσω της επενδυτικής συμφωνίας της με το ελληνικό Δημόσιο, για τη διάθεση 80 εκατ. δολαρίων σε βάθος 20ετίας, προκειμένου να υλοποιηθούν εμβληματικά έργα κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος