Βραβευμένες φωτογραφίες με διεθνή παρουσία

Τα μανιτάρια είναι ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών και όχι μόνο. Για πρώτη φορά έπειτα από 136 χρόνια στο εξώφυλλο του NATIONAL GEOGRAPHIC φιγουράρει ένα μανιτάρι.

Βραβευμένες φωτογραφίες με διεθνή παρουσία

Εκτός από την σπανιότητα της επιλογής να παρουσιαστεί το φυτό είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται μια φωτογραφία ενός Έλληνα, και μάλιστα από τα Γρεβενά, του Αγοραστού Παπατσάνη, που θα κυκλοφορήσει στο τεύχος του Απριλίου του 2024.

Με συμμετοχή 60.000 φωτογραφιών στον διαγωνισμό, επιλέγονται μόνο οι 100 καλύτερες από τους ειδικούς. Αυτό σημαίνει πολλά για τον κ. Παπατσάνη.  

Τα μανιτάρια, αυτοί οι ξεχωριστοί μύκητες, που αναπτύσσονται σε άπειρες περιοχές του πλανήτη, είναι ένα σύμβολο παραμυθιού, φαντασίας και φυγής, καθώς συνδέονται με μύθους και ιστορίες περιβάλλονται από μυστήριο και αμφίβολες παραισθήσεις.

Βραβευμένες φωτογραφίες με διεθνή παρουσία

Τα μανιτάρια που επελέγησαν για την διεθνή παρουσίαση προέρχονται από την περιοχή του Ολύμπου, όπου ο κ. Παπατσάνης εκδράμει συχνά με την κάμερά του, αφού είναι πλέον μόνιμος κάτοικος στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Το ταξίδι ενός φωτογράφου που δεν περιορίζεται στα μέρη που επισκέπτεται για να τα αποθανατίσει, αλλά συνεχίζεται διεθνώς μέσα από σελίδες/ιστοσελίδες και περιοδικά.

Βραβευμένες φωτογραφίες με διεθνή παρουσία

Με ένα μέιλ από το μουσείο φυσικής ιστορίας στο Λονδίνο, ο κ. Παπατσάνης ενημερώθηκε ότι οι φωτογραφίες του έχουν επιλεγεί, ίσως και ως αποτέλεσμα της παρουσίασης τους από τον BBC. Το συγκεκριμένο μουσείο είναι ίσως το σημαντικότερο στην Ευρώπη και δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμα των επισκεπτών. Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην βρετανική πρωτεύουσα και να περιμένουν ώρες στην ουρά για να εισέλθουν στον χώρο, μπορούν να ξεφυλλίσουν το NATIONAL GEOGRAPHIC και να αρχίσουν να αποκτούν μια αναγνωστική κουλτούρα για την φύση, με μοναδική ψυχεδελική εικόνα, φωτισμό και προοπτική.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος