Βιβλιοθήκη Κορεστείων – «παιδί» του εθελοντισμού και της προσφοράς

Όταν μια προσπάθεια χαρακτηρίζεται από επιμονή και προσφορά τότε παράγει αποτελέσματα, ειδικά όταν αφορά την ψυχαγωγία δια της γνώσεως.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη, μπαίνει σε μια βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε σχεδόν σε εθελοντική βάση στα Κορέστεια της Καστοριάς.

Μικρά χωριά με ευάριθμούς μαθητές σε κάθε σχολείο, που έχουν ένα κοινό τόπο αναφοράς. Την νεοσύστατη βιβλιοθήκη, προϊόν των ενεργειών μιας εκπαιδευτικού.

Βιβλιοθήκη Κορεστείων – «παιδί» του εθελοντισμού και της προσφοράς

Η Αλέκα Κοντοπούλου, νηπιαγωγός ξεκίνησε την επιχείρηση συγκέντρωσης βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, με το σκεπτικό ότι ένα διαβασμένο, χρησιμοποιημένο βιβλίο μπορεί να πέσει σε κάποια άλλα χέρια και να δώσει περαιτέρω τροφή στην σκέψη.

Βιβλιοθήκη Κορεστείων – «παιδί» του εθελοντισμού και της προσφοράς

«Δεν μιλούμε για μια σχολική βιβλιοθήκη, κλειστή στον εξωσχολικό κόσμο, αλλά για ένα ανοικτό χώρο, που όμως χρειάζεται συνεχή εμπλουτισμό», εξηγεί η κ. Κοντοπούλου, που ζητά από όσους διαθέτουν παλιά βιβλία να τα προσφέρουν, αντί να τα πετάξουν.   

Φαίνεται πως η υπερπαραγωγή βιβλίων παιδικών και όχι μόνο, τα καθιστά είδη προς ανακύκλωση. Ενδεχομένως, λόγω του περιεχομένου τους, εφήμερης επικαιρότητας, να καταλήγουν σε κάδους απορριμμάτων. Όμως, όλοι όσοι μεγάλωσαν με παραμύθια και ιστορίες διαχρονικής αξίας, έχουν κρατημένες τις αφηγήσεις σε κάποιο ράφι βιβλιοθήκης, έστω και σκονισμένο.

Η βιβλιοθήκη Κορεστείων βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας εποχής, όπου όλα κρίνονται από την ανθεκτικότητα στον χρόνο.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος