Τα προϊόντα της ελληνικής γης είναι γνωστά για την θρεπτική τους αξία, αλλά υπάρχουν και κάποιες περιοχές που παράγουν γευστικές διασημότητες, όπως τα φασόλια Φλωρίνης.
Στο Βαρικό Φλώρινας ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάριος Κωνσταντινίδης, διαπίστωσε πως ένας 25χρονος πήρε την παράδοση και την οδήγησε στον δρόμο του σύγχρονου μάρκετινγκ.
Η καθημερινότητα υποχρεώνει σε γρήγορους ρυθμούς τις οικογένειες και ένα καλομαγειρεμένο φαγητό δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Πως θα σερβιριστούν οι παλιές συνταγές στο μεσημεριανό τραπέζι;

Ο Νίκος Ίτσκος, γεωπόνος- τεχνολόγος τροφίμων, 4η γενιά καλλιεργητής φασολιών, πήρε τις συνταγές της γιαγιάς του και τις σφράγισε σε γυάλινα βάζα, που διατίθενται στην αγορά. «Μεγαλώσαμε μέσα στα χωράφια, και ενώ πέρασα στο πολυτεχνείο, η αγάπη μου για το χωριό μου με έφερε πίσω».

Όλα μένουν ίδια, αλλά χρειάζονται μια διαφορετική ματιά. Ακολουθώντας τις μυρωδιές από την κουζίνα της γιαγιάς και της μαμμάς, ανακάλυψε τους τρόπους μαγειρικής που διασφαλίζουν την παλιά γεύση με την παραδοσιακή γεύση, σε μια σύγχρονη συσκευασία, προσιτή σε όλους.
Όλα εξαρτώνται από τα φασόλι, τα τοπικά είναι ιδανικά για να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και είναι σίγουρα η καλύτερη διατροφή.

«Τα φασόλια πλούσια σε πρωτεΐνες, έχουν κλειστεί σε βάζα, τα οποία τα ανοίγεις και ξέρεις τι καταναλώνεις. Η ποιότητα των γευμάτων έχει την μεγαλύτερη σημασία», εξηγεί ο κ. Ίτσκος.
Ένα παράδειγμα, για την ευρηματικότητα των καλλιεργητών, που σέβονται την γευστική παράδοση και δεν καταλήγουν σε βιομηχανοποιημένα προϊόντα, άγευστα, και άοσμα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος