Τραγωδία στις ράγες με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Στα Τέμπη, ένα σημείο όπου έχουν σημειωθεί τα μεγαλύτερα δυστυχήματα τις τελευταίες δεκαετίες, κάτοικοι και τοπικές αρχές θρηνούν για την νέα τραγωδία.  

Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Η λαϊκή σοφία αντικατοπτρίζει πλήρως την τραγωδία των στιγμών που ζει η χώρα.  

Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν για το δυστύχημα που σημειώθηκε μεταξύ των χωριών Ευαγγελισμός και Τέμπη.

Η αντίδραση όλων των φορέων ήταν άμεση, σημειώνει ο Γιώργος Μανώλης, δήμαρχος Τεμπών. Τα ασθενοφόρα είχαν ήδη σπεύσει στο σημείο, η πυροσβεστική που άρχισε αμέσως την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα πρώτα βαγόνια και οι διασώστες που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανασύρουν τους επιβάτες από τα σίδερα που είχαν μεταβληθεί σε άμορφη μάζα.

Τα πρώτα βαγόνια  υπέστησαν το βαρύτερο πλήγμα από την σφοδρότητα της σύγκρουσης, που ήταν τεράστια λόγω της ταχύτητας και του τεράστιου βάρους των αμαξοστοιχιών που έγινε πολλαπλασιαστής της ταχύτητας και επιδείνωσε την κατάσταση.  

Όσοι πιο τυχεροί κυρίως νέα παιδιά, που βρίσκονταν στα πίσω βαγόνια του συρμού έσπευσαν να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους που είχαν ανάγκη, αναφέρει ο κ. Μανώλης.  

Είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν στις δύσκολες στιγμές οι κάτοικοι της Λάρισας, που σπεύδουν να δώσουν αίμα, για τους τραυματίες.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, των γιατρών, στις εκκλήσεις  και των δυο νοσοκομείων αναφέρει, ο Απόστολος Καλογιάννης δήμαρχος Λαρισαίων.

Παράλληλα, άνοιξαν οι εφημερίες των νοσοκομείων για να δεχθούν τους τραυματίες, αλλά και τις σορούς. Ήταν μια υποδειγματική διαδικασία που θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, όπως είπε ο κ. Καλογιάννης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος