Το Tale of X Cities στο Thesssaloniki Design week

Το γνωστό πλέον Tale of X Cities του Goethe-Institut Thessaloniki και του ArtBOX, σε συνεργασία με πολίτες και φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, συμμετέχει στο Thessaloniki Design Week 2023.

Δημιουργικοί άνθρωποι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζουν έργα και δράσεις που έχουν προκύψει μέσα από τα σεμινάρια και εργαστήρια του προγράμματος με ειδικούς από διαφορετικούς δημιουργικούς και επιστημονικούς τομείς, όπως η δημιουργική γραφή, το ντοκιμαντέρ, η σύγχρονη τέχνη, η ανθρωπολογία και η ψυχανάλυση.
Τα έργα —ατομικά και συνεργατικά, έργα βίντεο, φωτογραφίας και ήχου, εγκαταστάσεις, συζητήσεις, δράσεις, γεύσεις και μαγειρέματα— αντιμετωπίζουν το θέμα του φετινού Thessaloniki Design Week, τη Γαστρονομία, από μια ευρεία οπτική. Ασχολούνται με τον πολυεπίπεδο ρόλο του φαγητού και της τροφής στην καθημερινότητά μας ως εκφάνσεις της πιο φορτισμένης ίσως ανθρώπινης ανάγκης και συνήθειας, με πολιτισμικές, συναισθηματικές, συμβολικές, οικονομικές, πολιτικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις.
Μιλούν για το φαγητό σε σχέση με την μνήμη, τον τόπο και την κοινότητα, θίγουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τη διατροφή, καταγράφουν την παρουσία του φαγητού στη γλώσσα, τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή.

Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών – φορέων – πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. Ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX, και στις δύο χρονιές υλοποίησής του έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω 25 φορείς, εκατοντάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες ωφελούμενους σε 15 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Οι δράσεις του Tale of X Cities περιλαμβάνουν διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια μη-τυπικής εκπαίδευσης, που προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και την καθοδήγηση προκειμένου να δημιουργήσουν δικά τους έργα και δράσεις (βίντεο, φωτογραφία, podcast, performance, εγκαταστάσεις, συνεργατικές, συμμετοχικές και συλλογικές δραστηριότητες), καθώς και δημόσιες συμμετοχικές δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους συνεργαζόμενους φορείς στις πόλεις τους. Τα αποτελέσματα της κάθε χρονιάς παρουσιάζονται σε ένα υβριδικό, αποκεντρωμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε διαφορετικές πόλεις και στο διαδίκτυο.


Το Tale of X Cities ξεκίνησε το 2021 με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX. Υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα Α’, Κτίριο Διοίκησης, Εντευκτήριο Συνταξιούχων ΟΛΘ
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 6-11 Ιουνίου, 12:00-21:00

Για το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων διαβάστε εδώ.
• Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.
• Υλοποιούνται στο Εντευκτήριο των Συνταξιούχων του ΟΛΘ, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος